Τοπικά

Απεργία για τα διαγνωστικά εργαστήρια από την ερχόμενη Πέμπτη

Χθες πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη της Ολομέλειας του Συντονιστικού Οργάνου των φορέων Π.Φ.Υ. και λαμβάνοντας υπόψη τη στάση του Υπουργείου Υγείας για τα ζητήματα που ταλανίζουν τον κλάδο, αποφασίστηκε τα διαγνωστικά εργαστήρια, τα πολυϊατρεία και οι κλινικοεργαστηριακοί ιατροί να πραγματοποιήσουν κινητοποιήσεις 26,27 και 28 Μαΐου.

Ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α. και Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης και το Συντονιστικό Όργανο των φορέων Π.Φ.Υ. έχουν συγκαλέσει σύσκεψη της Ολομέλειας των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων, την Τετάρτη 11 Μαΐου, όπου και θα ζητηθεί η αιγίδα και η πλήρης κάλυψη των κινητοποιήσεων από τους Ιατρικούς Συλλόγους για τις κινητοποιήσεις αυτές.
Τα διαγνωστικά εργαστήρια, τα πολυϊατρεία και οι κλινικοεργαστηριακοί ιατροί ζητούν :
1) Το ¨κούρεμα¨ των τεχνητών χρεών που τους φόρτωσε ο ΕΟΠΥΥ τα έτη 2013-2021,
2) Τον περιορισμό του claw back με ανώτατο όριο το 10% για το 2022 και στόχο την πλήρη εξάλειψη του, παράλληλα με την εφαρμογή των διαρθρωτικών μέτρων (διαγνωστικά και θεραπευτικά πρωτόκολλα, real time έλεγχος κλπ). Αν δεν υπάρξει έξτρα χρηματοδότηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ζητάμε να εκτελούμε τις εξετάσεις που μπορεί να πληρώσει ο ΕΟΠΥΥ (plafond) και
3) Η εφαρμογή των λεγομένων «κριτηρίων ποιότητας» από τον ΕΟΠΥΥ, θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα διαβούλευσης με τους καθ’ύλην αρμόδιους φορείς, δηλαδή τους Ιατρικούς Συλλόγους και τις Επιστημονικές Ιατρικές Εταιρείες. Σε κάθε περίπτωση ο έλεγχος της αδειοδότησης των εργαστηρίων θα πρέπει να παραμείνει στην αρμοδιότητα των οικείων Ιατρικών Συλλόγων.
Δεν ζητάμε να πληρώνουν οι ασθενείς τις εξετάσεις τους.
Ζητάμε να τις πληρώνει ο ΕΟΠΥΥ και όχι εμείς!
Ζητάμε την επαρκή χρηματοδότηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας
Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τον αφανισμό μας!
Υγεία χωρίς γιατρούς δεν γίνεται!
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΣΚΕ    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΣΙΠΥ
Φ.Ν.ΠΑΤΣΟΥΡΑΚΟΣ      Θ.ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΙΔΙΚ  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΝΙΔΙ
Ι.ΚΑΡΑΜΗΝΑΣ              Δ. ΦΑΣΙΤΣΑΣ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ
Α. ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης