Τοπικά

Απεργία και… πορεία σήμερα στα Τρίκαλα (φώτο)

Σημαντική η συμμετοχή των Τρικαλινών στην 24ωρη πανελλαδική απεργία από την ΓΣΕΕ.

 

Όπως κατέγραψε το trikalavoice.gr το πρωί της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε η κεντρική συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων με ομιλητή τον νέο του πρόεδρο Δημήτρη Αρμάγο. Υπογράμμισε ότι:

“… Η νέα διοίκηση ,το νέο προεδρείο δεν θα επαναπαυθει στις δάφνες της επιτυχίας. Έχουμε επίγνωση των ευθυνών που αναλαμβάνουμε, των δυσκολιών που θα αντιμετωπίσουμε.

Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε τα σωματεία να λειτουργήσουν, να μαζικοποιηθούν, να αναλάβουν αυτοτελή δράση, να δημιουργηθούν και νέα ,να συντονιστούν κάτω από την ομπρέλα του εργατικού κέντρου.

 Είναι δεδομένο ότι μέσα στο εργατικό κίνημα πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, θα συγκρούονται διαφορετικές αντιλήψεις και λογικές. Αυτές θα τις λυνουμε στα πλαίσια των διαδικασιών του κινήματος, θα τις συζητάμε και θα προχωράμε.

Εκεί που θα είμαστε αμείλικτοι  θα είναι με εκείνους που θα θελήσουν να είναι το μακρύ χέρι της εργοδοσίας και της κάθε φορά κυβέρνησης. Με τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό θα είμαστε σε διαρκή σύγκρουση, δεν θα τους αφήνουμε σε χλωρό κλαρί.

 Τις λογικές της ταξικής συνεργασίας, της συναίνεσης, της μοιρολατρίας, του εφησυχασμού, που καλλιεργεί η ΓΣΕΕ ώστε να περνάνε τα αντιλαϊκά και αντεργατικα μέτρα θα τις πολεμούμε διαρκώς.

Άμεσα θα επιδιώξουμε συναντήσεις με τα Διοικητικά Συμβούλια και τους εργαζόμενους όλων των σωματείων. ( Πρώτη συνάντηση με το Δ.Σ και τους εργαζόμενους του Συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών.

Επίσης και με τα άλλα σωματεία και μαζικούς φορείς των Τρικάλων:

·         Τα συνταξιοδοτικά σωματεία

·         Με τους ΕΒΕ

·         Με τους αγρότες

·         Με το Σύλλογο Γυναικών

·         Τους φοιτητικούς συλλόγους

·         Με την επιτροπή Ειρήνης

·         Με πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους.

Όπου θα χτυπάει η καρδιά αγωνιζομένων ανθρώπων για το δίκιο τους θα επιδιώξουμε να είμαστε εκεί. Για την δουλειά που χάνουν, για το μισθό που δεν παίρνουν, για το δώρο του πάσχα, για το σπίτι που χάνουν.

Να συμβάλλουμε στην ανασύνταξη του κινήματος, να πολλαπλασιάσουμε και να συντονίσουμε δυνάμεις ενάντια στις αντιλαϊκές και αντεργατικες πολιτικές που καθ’ υπόδειξη των κεφαλαιοκρατών υλοποιεί  η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σήμερα,  καθοδηγούμενη από τους σχεδιασμούς της Ευρωπαϊκής Ενωσης και άλλων διεθνών οργανισμών και ενώσεων του κεφαλαίου.

 Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Αγωνιζόμαστε για το σύνολο των δικαιωμάτων μας :

·          για σταθερή δουλειά με δικαιώματα

·         Για αυξήσεις τους μισθούς και τα μεροκάματα

·         Για υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας

·         Για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς ώστε να μη μετρήσουμε άλλους σακατεμένους ή νεκρούς που πάνε για το μεροκάματο και διακινδυνεύουν τη ζωή τους επειδή τα προληπτικά μέτρα που είναι αναγκαία δεν παίρνονται γιατί κοστίζουν στους εργοδότες.

·          Μέτρα για τους πλημμυροπαθείς που ακόμα πασχίζουν να επουλώσουν τις πληγές τους. Παίρνουν υποσχέσεις ανέξοδες που δεν υλοποιούνται και αφήνονται στη μοίρα τους να τα βγάλουν πέρα, με σπίτια που πνίγηκαν, με περιουσίες που καταστράφηκαν με χωράφια που δεν μπορούν να καλλιεργηθούν γιατί χάθηκαν υποδομές και καλλιεργητικά μέσα, με μικροεπιχειρήσεις που δεν στηρίζονται να σταθούν ξανά στα πόδια τους.

·          Μέτρα για ουσιαστική δημόσια και δωρεάν παιδεία

·         Μέτρα για δημόσια δωρεάν υγεία και όχι εμπόρευμα που θα την αγοράζει όποιος μπορεί, καταδικάζοντας το λαο σε υποβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας.

·         Θέλουμε ελεύθερο χρόνο και όχι δουλειά ήλιο με ήλιο. Ελεύθερο χρόνο να ασχοληθούμε με την οικογένειά μας, με τα παιδιά μας με τις κοινωνικές σχέσεις, με την ψυχαγωγία, των πολιτισμό και την αθλητισμό. Θέλουμε δηλαδή δουλειά που εξανθρωπίζει τον άνθρωπο και όχι να τον καταδικάζει σε σύγχρονο δούλο…”.

Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και επιδόθηκαν ψήφισμα στην Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρύσα Ντιντή.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης