Ροή Τοπικά

Απεργούν την Τρίτη οι γιατροί του Νοσοκομείου Τρικάλων

Κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση.

Συγκεκριμένα σε κάλεσμα των νοσοκομειακών γιατρών αναφέρεται:

“Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε μαζική συμμετοχή στην απεργία την Τρίτη 18/02/2020. Το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο βρίσκεται σε πλήρη αντιστοιχία με  την επίθεση στα μισθολογικά, συνταξιοδοτικά και εργασιακά μας δικαιώματα τα οποία κατακτήθηκαν με αγώνες. Αγωνιζόμαστε ώστε να εμποδίσουμε κάθε αντεργατική λαίλαπα και κάθε επέκταση της επιχειρηματικής δράσης και λειτουργίας των νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια μέσω των ΣΔΙΤ.  Να καταργηθεί άμεσα ο νόμος Κατρούγκαλου-Βρούτση.

Διεκδικούμε:

  • Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων. Μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Ουσιαστικές αυξήσεις και επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης.
  • Επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος και ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα όσων εργάζονται σε αντίξοες συνθήκες. Λήψη των αναγκαίων μέτρων για την προστασία της υγείας και ασφάλειας εργαζομένων και ασθενών.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την πλήρη στελέχωση των δημόσιων μονάδων υγείας, πρόνοιας και ΕΚΑΒ. Μονιμοποίηση των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας.
  • Πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας και πρόνοιας. Κατάργηση κάθε πληρωμής των ασθενών και των εισφορών για υγειονομική περίθαλψη.

ΤΡΙΚΑΛΑ,14/02/2020

Ομόφωνα το Δ.Σ. της ΕΙΝΚΥΝΤ”

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης