Ροή Τοπικά

Αποζημιώσεις στους παραγωγούς για καλλιέργειες οπωροκηπευτικών του 2017

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΛΓΑ, την Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021, θα καταβληθούν Κρατικές Οικονομικές Ενισχύσεις, συνολικού ύψους 2.598.835,16 ευρώ, σε 2.053 δικαιούχους παραγωγούς του Προγράμματος «Ετήσιο 2017».

 

Ανάμεσα στους δικαιούχους παραγωγούς βρίσκονται και οι Τρικαλινοί παραγωγοί ελαιόδεντρων, ροδιών και άλλων καλλιεργειών.

 

Ο Βουλευτής Τρικάλων, Θανάσης Λιούτας, αναφορικά με το συγκεκριμένο ζήτημα, είχε ζητήσει από τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, ήδη από τα τέλη του προηγούμενου έτους, να επισπευσθούν οι διαδικασίες ελέγχου και καταβολής των αποζημιώσεων.

 

Την ίδια ανάγκη επίσπευσης τόνισε ο ίδιος και κατά την πολύ πρόσφατη συνάντηση εργασίας που πραγματοποίησε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σπήλιο Λιβανό, στις 25 Φεβρουαρίου του 2021.

 

Ο κ. Λιούτας τόνισε για ακόμη μια φορά την αποτελεσματικότητα της αγροτικής πολιτικής της Κυβέρνησής μας, η οποία βρίσκεται πάντα δίπλα στους παραγωγούς μας, τόσο στους αγρότες όσο και στους κτηνοτρόφους. Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κινήθηκε στοχευμένα και αποφασιστικά, δίνοντας λύση  σε ένα πρόβλημα που λίμναζε εξαιτίας των καθυστερήσεων  και της ολιγωρίας της Κυβέρνησης του Σύριζα.

 

Ο Θανάσης Λιούτας ευχαρίστησε για ακόμη μια φορά τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σπήλιο Λιβανό, ο οποίος σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα έδωσε τη λύση.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης