Τοπικά

Αποκαταστάθηκε ο δρόμος για τη Μονή Παναγίας Σπηλιάς

Μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα από τις καταστροφικές πλημμύρες η Περιφέρεια Θεσσαλίας αποκατέστησε την πρόσβαση στο ιστορικό Μοναστήρι της Αργιθέας.

Συγκεκριμένα οι πλημμύρες της 18ης Σεπτεμβρίου διέλυσαν στην κυριολεξία το οδικό δίκτυο της Αργιθέας (δείτε ΕΔΩ) αποκόπτοντας την επικοινωνία με τον έξω σε δεκάδες χωριά, αλλά και στη Μονή Παναγίας Σπηλιάς. Ο δρόμος είχε κοπεί σε περισσότερα από 10 σημεία και η καταστροφή έμοιαζε ολοκληρωτική.

Όπως καταγράφει το trikalavoice.gr η Περιφέρεια Θεσσαλίας έτρεξε τις διαδικασίες αποκατάστασης με μέθοδο fast truck, έφτιαξε και νέες γέφυρες και πλέον η πρόσβαση έχει αποκατασταθεί στα περισσότερα χωριά.

Ειδικά για τη Μονή Παναγίας Σπηλιάς φτάνει κανείς πια μέσω Πετριλίων, κάνοντας πριν το Βλάσι αριστερά.

«Είναι χρέος μας να δίνουμε άμεσα λύσεις σε προβλήματα που προκύπτουν από ακραία καιρικά φαινόμενα που δυστυχώς πια πλήττουν και την περιοχή μας» λέει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός «ειδικά στην περίπτωση του Νομού Καρδίτσας ξεπεράσαμε τους ίδιους μας τους εαυτούς δίνοντας πρόσβαση στα χωριά μέσα σε λίγες εβδομάδες, κάνοντας τους ανθρώπους να νιώθουν σιγουριά, επιβεβαιώνοντας πως πραγματικά είμαστε δίπλα τους και κυρίως στα δύσκολα».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης