Ροή Τοπικά

Απορρίφθηκε η έφεση Δεληλίγκα για το… κάδρο του παππού

Απορρίφθηκε επί της ουσίας η έφεση που είχε καταθέσει ο τέως αντιδήμαρχος και αντινομάρχης Μπάμπης Δεληλίγκας ζητώντας την επανατοποθέτηση του κάδρου του προπάππου του στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικάλων, υποστηρίζοντας πως υπήρξε δήμαρχος Τρικκαίων.

Ο Μπάμπης Δεληλίγκας είχε στραφεί και προσωπικά κατά του πρώην προέδρου του Δ.Σ. Τρικκαίων Μιχάλη Μπάρδα ο οποίος με απόφασή του το 2014, όταν και ανέλαβε τη θέση, προχώρησε στην αποκαθήλωση του πορτραίτου-σκίτσου του αείμνηστου Βασίλη Δεληλίγκα, υποστηρίζοντας ότι αυτός ουδέποτε διετέλεσε δήμαρχος, αλλά απλά πάρεδρος.

Σε πρώτο βαθμό ο Μιχάλης Μπάρδας δικαιώθηκε, όπως και στο Εφετείο της Λάρισας. Σύμφωνα με την απόφαση αυτού «αποδείχθηκε ότι ο Βασίλειος Γ. Δεληλίγκας ουδέποτε υπήρξε δήμαρχος των 24 χωριών του Δήμου Τρικκαίων, παρά μόνο αναπλήρωσε τον τότε αιρετό δήμαρχο Παναγιώτη Χατζηγάκη υπό την ιδιότητά του ως εκλεγμένου Α΄ Δημαρχιακού Παρέδρου, όταν στο μεσοδιάστημα της τουρκικής κατοχής της πόλης (Από 14-4-1897 έως 28-4-1898) ο τελευταίος εγκατέλειψε την πόλη».

Το Δικαστήριο έλαβε υπ’ όψιν ιστορικές αναφορές από βιβλία, αλλά και μαρτυρίες. Μάλιστα σε άλλο σημείο της απόφασης αναφέρεται ότι «πέραν τούτου ουδέποτε ελήφθη απόφαση του Δ.Σ. του Δήμου Τρικκαίων προκειμένου να τιμηθεί ο εκλιπών σε ιδιαίτερη συνεδρίαση και να αναγνωριστεί δημόσια το έργο του ως πρώτου δημότη και η προσφορά του κατά τη διάρκεια της θητείας του ως αναπληρωτή δημάρχου, με τη φιλοτέχνηση του πορτραίτου του Βασιλείου Γ. Δεληλίγκα και την ανάρτησή του στην αίθουσα συνεδριάσεων με δαπάνες του Δήμου και επιμέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου, η δε ανάρτηση της εκτυπώμενης ολόσωμης φωτογραφίας αυτού με πρωτοβουλία του ενάγοντος ουδόλως εξασφαλίζει την καλλιτεχνική ομοιομορφία με τα λοιπά πορτραίτα των θανόντων αιρετών δημάρχων  και την αισθητική αρμονία του χώρου όπου αυτά βρίσκονται αναρτημένα».

Ο πρώην πρόεδρος του Δ.Σ. Τρικκαίων Μιχάλης Μπάρδας κρατάει χαμηλούς τόνους λέγοντας ότι «πρόκειται για το τέλος μιας δικαστικής περιπέτειας που δεν έπρεπε να ξεκινήσει καν. Σεβόμαστε και τιμούμε την προσφορά όλων των ανθρώπων που ασχολήθηκαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Δεν μπορούμε όμως να παραποιούμε την ιστορία και την αλήθεια, ούτε πολύ περισσότερο να κάνουμε την ιστορία της πόλης αντικείμενο πολιτικής συναλλαγής. Σαν πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων, όταν το Σώμα με τίμησε το 2014 με την ψήφο του, έκανα το καθήκον μου και τίποτα παραπάνω. Τήρησα τα νόμιμα και όσα προβλέπονται από τον Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Καμία αντιπαράθεση, προσωπική ή άλλη, με κανέναν. Η πορεία μου όλα αυτά τα χρόνια στην τοπική κοινωνία το επιβεβαιώνει».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης