Τοπικά

Αποφυλακίζεται Τρικαλινός, που κατηγορήθηκε για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Εκδικάστηκε η έφεση του 60χρονου που κατηγορούνταν για αιματηρή επίθεση στη Βασιλική πριν 3 χρόνια.

Συγκεκριμένα πρόκειται για το επεισόδιο που είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία τον Μάιο του 2017 όταν και ο 60χρονος σήμερα άντρας είχε επιτεθεί με λοστό στον λογιστή του στη Βασιλική Καλαμπάκας. Ο δράστης είχε συλληφθεί αμέσως τότε, ενώ το θύμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Λάρισας σοβαρά τραυματισμένο.

Την άνοιξη του 2018 η υπόθεση οδηγήθηκε στο ακροατήριο και ο δράστης είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 14 ετών και 3 μηνών (δείτε ΕΔΩ αναλυτικά).

Την Τετάρτη εκδικάστηκε η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του trikalavoice.gr το Δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, ενώ δυο ένορκοι είχαν την άποψη ότι ήταν ακαταλόγιστος.

Τελικά το Δικαστήριο αποφάσισε κατά πλειοψηφία (5-2) και μείωσε την ποινή του κατηγορούμενου σε 9 χρόνια και 10 μήνες, κάτι το οποίο σημαίνει ότι αποφυλακίζεται άμεσα.

Ο συνήγορος υπεράσπισης Δημήτρης Σαμαρτζής επαναλαμβάνει σε δήλωσή του στο trikalavoice.gr ότι «και με αυτή την απόφαση επιβεβαιώνεται η σταθερή μας εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης