Τοπικά

Από βδομάδα επανεκκινούν τα έργα στην κεντρική πλατεία (φώτο)

Εν αναμονή των μελετητών για τις νέες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στην πλατεία τα έργα σε αυτή αναμένεται να ξεκινήσουν ξανά από βδομάδα. Ο εργολάβος που έχει αναλάβει το μεγαλεπήβολο έργο, Χρήστος Κατσιάβας, θα συνεχίσει με στόχο να παραδοθεί η πλατεία μέχρι τον Φεβρουάριο.

 

Τα έργα ανάπλασης

Αναφορικά με την Κεντρική πλατεία (Ηρώων Πολυτεχνείου), προβλέπονται οι απαραίτητες εργασίες διαμόρφωσης εδάφους (εκσκαφές, επιχώσεις, καθαιρέσεις) για τη δημιουργία ενός εκτεταμένου, ανοιχτού κεντρικού πλατώματος .

Το κεντρικό τμήμα της επιφάνειας της πλατείας διαστρώνεται με μάρμαρο τύπου Διδύμων, επί βάσεως από οπλισμένο σκυρόδεμα, ενώ η εγκάρσια ζώνη σύνδεσης της κεντρικής πεζογέφυρας και της διάβασης πεζών προς Κονδύλη δαπεδοστρώνεται με κυβόλιθο από μάρμαρο αντίστοιχου τύπου. Η ζώνη περιμετρικά της κεντρικής επιφάνειας της πλατείας αποτελεί διαδρομή συσχέτισης -σύνδεσης των δύο πλατειών αφού οδηγεί τον περιπατητή προς την πλατεία Εθνική Αντίστασης και διαμορφώνεται από χυτό δάπεδο επεξεργασμένου σκυροδέματος. Στη βορειοδυτική γωνία της κεντρικής πλατείας διαμορφώνεται μια υπερυψωμένη περιοχή με ανάλογη επίστρωση από χυτό επεξεργασμένο σκυρόδεμα.

Την διαμόρφωση του χώρου της κεντρικής πλατείας συμπληρώνουν χαμηλή και νέα υψηλή φύτευση, καθώς και μία υδάτινη διαδρομή τεθλασμένου γραμμικού σχήματος που καταλήγει στη μία εκ των δύο εκτεταμένων υδατοδεξαμενών. Επιπλέον κατασκευάζονται δύο στέγαστρα. Το ένα εξ αυτών στεγάζει δύο είδη λειτουργιών, του info point και του χώρου υγιεινής, ενώ το δεύτερο πέρα από τη βασική του λειτουργία ως χώρος σκίασης και ανάπαυσης, στη διάρκεια της νύχτας δρα ως γιγάντιο φωτιστικό.

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης