Site icon TrikalaVoice

Από την Τετάρτη ξεκινούν οι εμβολιασμοί παιδιών 5-11 ετών στα Τρίκαλα

Aνοίγει σήμερα η πλατφόρμα στην ιστοσελίδα emvolio.gov.gr έτσι ώστε οι γονείς να μπορούν να κλείνουν ραντεβού εμβολιασμού κατά της Covid-19, για τα παιδιά τους ηλικίας 5 -11 ετών και το πρώτο ραντεβού για εμβολιασμό θα είναι στις 15 Δεκεμβρίου.

Ο εμβολιασμός τους πρωτίστως θα προστατεύσει τα ίδια, ενώ παράλληλα θα μειώσει τον αριθμό κρουσμάτων στο σχολείο και θα συμβάλλει στην ενίσχυση της ανοσίας της κοινότητας γενικότερα, ανέφερε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.

Στις 13 Δεκεμβρίου θα γίνει η πρώτη παραλαβή παιδικών εμβολίων στη χώρα μας, των εταιριών Pfizer/BioNTech. Τη Δευτέρα αναμένονται και οι πρώτες δόσεις του εμβολίου στα Τρίκαλα. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) στις 25 Νοεμβρίου, ενέκρινε την χορήγηση του συγκεκριμένου εμβολίου σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών.

Η δόση για τα παιδιά αυτής της ηλικίας είναι το 1/3 της δόσης του εμβολίου που χορηγείται στους μεγαλύτερους, δηλαδή, 10 μικρογραμμάρια σε σχέση με τα 30 μικρογραμμάρια που είναι το εμβόλιο των ενηλίκων.

Exit mobile version