Τοπικά

Αρχιερατικό Συλλείτουργο για τον Πολιούχο των Τρικάλων (φώτο)

Με Αρχιερατικό Συλλείτουργο κορυφώθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Βησσαρίωνος, Πολιούχου της πόλεως των Τρικάλων.

Όπως κατέγραψε το trikalavoice.gr  η Τιμία Κάρα του Αγίου κομίστηκε χθες το απόγευμα στην πόλη εκ της Ιεράς Μονής Δουσίκου και ακολούθησε η Λιτάνευσή της στους δρόμους (δείτε ΕΔΩ).

Το πρωί της Κυριακής στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγου και συμμετοχή των Μητροπολιτών Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης Ιωάννου, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων Τιμοθέου, Σταγών & Μετεώρων Θεοκλήτου και του Ποιμενάρχου ημών, του Τρίκκης & Σταγών Χρυσοστόμου.

Το Θείο Λόγο κήρυξε ο κ. Τιμόθεος, ενώ ο κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε όλους τους αγίους Αρχιερείς και πατέρες που συμμετείχαν στις λατρευτικές εκδηλώσεις. Σημειώνεται ότι η Κάρα του Αγίου Βησσαρίωνος θα παραμείνει στο Ναό μέχρι το βράδυ της Τετάρτης, οπότε και θα αναχωρήσει μετά από πανηγυρική Αγρυπνία, ενώ στον ίδιο Ναό θα παραμείνει μέχρι και το πρωί της Πέμπτης η Τιμία Χείρα του Αγίου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου.

(φωτό Δημήτρης Καραγιάννης)

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης