Τοπικά

Αστυνομικοί και Ρομά έπαιξαν… μπάλα στα Τρίκαλα, για καλό σκοπό

Η Τοπική Διοίκηση Τρικάλων της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών στα πλαίσια της  αστυνομικής διαμεσολάβησης στην κυκλοφοριακή παιδεία και την οδηγική συμπεριφορά,  διοργάνωσε φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ της κοινότητας Ρομά Τρικάλων και της  ομάδας ποδοσφαίρου της Τοπικής μας με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των  οδηγών για την πρόληψη και αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

 

Η εν λόγω δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Έργου που υλοποιεί το Κέντρο  Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α.) με τίτλο «Ολοκληρωμένη Παρέμβαση Συντηρητικής  Εκπαίδευσης Αστυνομικού Προσωπικού σε θέματα Κοινωνικής Διαμεσολάβησης και  Προληπτικής Ασφάλειας, σε επιλεγμένες περιοχές – στόχους της χώρας με σημαντικές  πληθυσμιακές συγκεντρώσεις Ρομά». Ειδικότεροι στόχοι του εν λόγω προγράμματος είναι η  οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης, η δημιουργία πρόσφορου εδάφους για την προώθηση  του κοινωνικού διαλόγου και η διαχείριση φαινομένων κοινωνικού αποκλεισμού των Ρομά ,  μέσα από αμοιβαία ευαισθητοποίηση αλληλοκατανόηση και συλλειτουργία τοπικών  κοινοτήτων Ρομά, τοπικών κοινωνιών και στελεχών «πρώτης γραμμής» Υπηρεσιών  Προστασίας του Πολίτη.

Ο αγώνας έλαβε χώρα την Πέμπτη 31-03-2022 και ώρα 16:00 στο αθλητικό κέντρο  Ριζώματος Τρικάλων, σε πολύ καλό κλίμα και με αρκετούς θεατές, οι οποίοι αγκάλιασαν την  συγκεκριμένη δράση.

Παραβρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Τρικκαίων Έφη Λεβέντη και η  Πρόεδρος της Τ.Κ. Ριζώματος Ελένη Καραβασίλη, τις οποίες θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε  για την παραχώρηση των εγκαταστάσεων, καθώς και ο διαμεσολαβητής στο ΚΕ.ΜΕ.Α. Χρήστος Τριανταφυλλίδης.

Τέλος να ευχαριστήσουμε το μέλος μας και διαιτητή ποδοσφαίρου Δημήτριο Πλόκα ο  οποίος διηύθυνε τον αγώνα.

 

SERVO PER AMIKECO

(Υπηρετώ δια της φιλίας)

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ Αλέξανδρος ΤΣΙΓΑΡΙΔΑΣ Γεώργιος

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης