Ροή Τοπικά

Ασφάλειες ΛΙΑΓΚΑ. Ειδικές προσφορές για τα ανασφάλιστα οχήματα

Εκατοντάδες Τρικαλινοί λαμβάνουν ειδοποιητήρια για ανασφάλιστα οχήματα από την περασμένη Παρασκευή. Οι Ασφάλειες ΛΙΑΓΚΑ ωστόσο στα Τρίκαλα έχουν τη λύση. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του trikalavoice.gr  τα ειδοποιητήρια αποστέλλονται ηλεκτρονικά στις διευθύνσεις των ιδιοκτητών ανασφάλιστων οχημάτων.

Αναλυτικά η διαδικασία σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία:

Οι ιδιοκτήτες των ανασφάλιστων οχημάτων θα ενημερώνονται με επιστολή, η οποία  αποστέλλεται, είτε με e-mail, είτε ταχυδρομικά, είτε μέσω του TaxisNet, από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γ.Γ.Δ.Ε. (Δ.ΗΛΕ.Δ.), ότι πρέπει να ασφαλίσουν το όχημά τους. Δεν υποχρεούνται ωστόσο να ασφαλιστούν οι ιδιοκτήτες των οχημάτων για τα οποία έχουν κατατεθεί πινακίδες.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ασφάλιση είναι να καταβληθεί πρώτα ηλεκτρονικό παράβολο (250 € για δίκυκλα, 500 € για Ι.Χ. επιβατικά και 1.000 € για φορτηγά) υπέρ του Δημοσίου. Σε περίπτωση που οι ιδιοκτήτες των ανασφάλιστων οχημάτων δεν προβούν στην καταβολή του ηλεκτρονικού παραβόλου και την ασφάλισή τους, η Δ.ΗΛΕ.Δ θα αποστέλλει τα στοιχεία τους στην αρμόδια Αστυνομική αρχή του τόπου διαμονής τους, για τις προβλεπόμενες κυρώσεις, σύμφωνα με τα άρθρα 5 παράγραφος 4 και 12 του Π.Δ. 237/1986.

Εφόσον το πρόστιμο πληρωθεί, το σύστημα ξεκλειδώνει και ο ιδιοκτήτης υποχρεούται πλέον να το ασφαλίσει κανονικά.

Οι Ασφάλειες ΛΙΑΓΚΑ με την εμπειρία ετών έχουν ετοιμάσει ειδικά προγράμματα για όσους υπάγονται σε αυτή τη διαδικασία, με ιδιαίτερα προνομιακές τιμές.

Ρωτήστε περισσότερα στα γραφεία, στην οδό Αθανασίου Διάκου 26 και στο τηλέφωνο 2431033311.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης