Site icon TrikalaVoice

Αφιέρωμα από το “ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ” στο “Platanos Steakhouse” στη Μύκανη

Αν ετοιμάζεστε για ατμοσφαιρικές γιορτές στα Μετέωρα και την Καλαμπάκα, αξίζει να σημειώσετε στην γαστρονομική ατζέντα του ταξιδιού σας το πολύ ξεχωριστό εστιατόριο “Platanos Steakhouse”. Η ιστορία του ξεκινά το 1981 ως απλό καφενείο/χάνι πάνω στο δρόμο, όμως ο δραστήριος ιδιοκτήτης και σεφ Θέμης Μπέλλος έχει μεταμορφώσει τα τελευταία χρόνια την οικογενειακή επιχείρηση σε ένα σύγχρονο εστιατόριο με άποψη και προσωπικότητα.

 

 

Χωρίς να γυρίζει την πλάτη στις ιστορικές ρίζες του χώρου και τις παραδοσιακές γεύσεις της ελληνικής κουζίνας, φροντίζει να εξελίσσεται διαρκώς, να ακολουθεί το πνεύμα των καιρών και να προσφέρει μια πλούσια γευστική εμπειρία στους φανατικούς επισκέπτες του εστιατορίου.

 

 

Έτσι, τόσο η κουζίνα όσο και το μενού στο “Platanos Steakhouse” ανανεώνονται διαρκώς, καθώς ο Θέμης Μπέλλος μαζί με την ομάδα του αγαπούν να ανακαλύπτουν νέα ποιοτικά προϊόντα και να τα εντάσσουν αρμονικά στις γευστικές τους προτάσεις. Αυτήν την εποχή μάλιστα, έχουν μόλις λανσάρει το ολοκαίνουργιο χειμωνιάτικο μενού, όπου την αρχή κάνει το γενναιόδωρο καλωσόρισμα με μεδούλι και βούτυρο αλλά και δημιουργικές σαλάτες όπως η Duck Nest και η Grilled Garden.

 

 

 

 

Τα χειροποίητα ψωμάκια ατμού με κουνέλι στιφάδο, πίκλα τζίντζερ και κρέμα ταρτούφο όπως και τα τραγανά άγρια μανιτάρια σε κρούστα από πάνκο με μαύρο σκόρδο, κρέμα αερομάνουρου Γρεβενών και τρούφα είναι ορισμένες από τις δελεαστικές και τολμηρές προτάσεις που ακολουθούν και ανοίγουν την όρεξη, ενώ η συνέχεια γράφεται με σπεσιαλιτέ όπως η πρόβεια πικάνια καπνιστή, με καμμένο κρεμμύδι, άγρια μούρα και πουρέ από πατάτες γιαχνί, το στήθος κοτόπουλου με γλασαρισμένο σφένδαμο και μουστάρδα ή το φιλέτο τοπικής σολομοπέστροφας με σάλτσα καπνιστού σολομού.

 

 

“Platanos Steakhouse”, Μύκανη Καλαμπάκας, 2432082342, Κρατήσεις εδώ

Exit mobile version