Ροή Τοπικά

Βάζουν φωτιά στα Βαλκάνια οι Αλβανοί του Κοσόβου

– Σε συνεργασία με τον άλλοτε στρατηγό του Φράνιο Τούτζμαν το καλοκαίρι ξεκινούν το σχέδιο “καταιγίδα” στη νότιο Σερβία

Του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΡΟΣΣΙΟΥ
Ποιος θα ήταν ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να σταματήσει η Δύση και δη η Ουάσιγκτον, τη διείσδυση των Ρώσων στα Βαλκάνια; Προφανώς ελέγχοντας ή στην ακραία περίπτωση …αφοπλίζοντας, τις χώρες – συμμάχους των Ρώσων, που θα αποτελούσαν τη “γέφυρα” για την κάθοδό τους στην ενδοχώρα των Βαλκανίων. Και στην προκειμένη περίπτωση, η μόνη χώρα – σύμμαχος της Μόσχας πλέον είναι η Σερβία. Παράλληλα όμως θα γίνονται συντονισμένες προσπάθειες για τη δημιουργία του φυσικού αποτρεπτικού τείχους στην κάθοδο της Ρωσίας, το οποίο δεν είναι άλλο από την “Μεγάλη Αλβανία”. Με αυτό λοιπόν το σκεπτικό, με αυτό τον σχεδιασμό βαδίζουν τα γεράκια του Πενταγώνου και προχωρούν σε ενέργειες ανάλογες. Αιχμή του δόρατος; Μα ποιος άλλος, παρά το προτεκτοράτο που δημιούργησαν και λέγεται “ανεξάρτητο” Κόσσοβο. Έχοντας ως ορμητήριο το υποτιθέμενο κρατικό αυτό μόρφωμα, σχεδιάζουν να δημιουργήσουν τετελεσμένα για την γειτονική Σερβία. Όπου “τετελεσμένα” η νέα διχοτόμηση του πολύπαθου αυτού, πλην όμως “ατίθασου” κράτους, με στόχο τον περαιτέρω του περιορισμό έως την απόλυτη υποταγή του στα δυτικά κέντρα αποφάσεων. Και αυτό διότι είναι γνωστό, ότι η μόνη εστία αντίστασης στα σχέδια του Πενταγώνου και του Βερολίνου, στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, είναι το Βελιγράδι. Και η άλωση της Σερβίας, η επίτευξη αυτού του στόχου επιτυγχάνεται σε δύο επίπεδα: πρώτον μέσω της οικονομίας, της σύγχρονης “αναίμακτης” μεθόδου άλωσης της κρατικής οντότητας ή μιας γεωγραφικής περιοχής και δεύτερον μέσω της δυναμικής λύσης, που είναι η πολεμική σύγκρουση. Στην δεύτερη περίπτωση, η καλύτερη αφορμή αλλά ταυτόχρονα και το άλλοθι για παρέμβαση του δυτικού παράγοντα είναι η αναζωπύρωση της εθνοτικής σύγκρουσης μεταξύ των αλβανόφωνων και των Σέρβων. Και πως θα γίνει αυτό; Με τη γνωστή μέθοδο της δήθεν καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των αλβανόφωνων στη νότια Σερβία, στην κοιλάδα του Πρέσεβο και στο Μπουγιάνοβατς από την σερβική κυβέρνηση. Έχει άλλωστε χρησιμοποιηθεί και κατά το πρόσφατο παρελθόν, αυτή η αιτιολογία από την Ουάσιγκτον και το Βερολίνο. Αυτή τη φορά προχωράνε ακόμη πιο βαθιά. Επικαλούνται δήθεν απόφαση των αλβανόφωνων για αυτοδιάθεση και ανεξαρτητοποίηση της περιοχής, με ότι αυτό συνεπάγεται! Δεν είναι τυχαίο ότι ήδη έχει μετακινηθεί μια μεγάλη δύναμη ένστολων, στρατιωτών και αστυνομικών αλλά και μηχανοκίνητων δυνάμεων, με απόφαση του Σέρβου πρωθυπουργού Αλεξάνταρ Βούτσιτς στη νότιο Σερβία, στα σύνορα με Κοσυφοπέδιο και ΠΓΔΜ. Για μεγάλη δύναμη αρμάτων μάχης και στρατού που βρίσκεται στην κοιλάδα του Πρέσεβο, κάνει λόγο και ο αλβανόφωνος Τύπος.
Η …ομάδα των Αλβανών
Ποιος θα ήταν ωστόσο ο πλέον αρμόδιος για να υλοποιήσει αυτή τη δήθεν απόφαση των αλβανόφωνων της νότιας Σερβίας και να προστρέξει σε “βοήθειά” τους; Μα ο “πρωθυπουργός της κυβέρνησης του Κοσόβου” ο γνωστός από την δράση του με τους UCKάδες Χασίμ Τάτσι, κατηγορούμενος και για εγκλήματα πολέμου (απαγωγές κλπ) την εποχή των εχθροπραξιών με την Σερβία. Ο οποίος βρίσκεται ειρήσθω εν παρόδω σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα. Να θυμίσω ότι ο Χασίμ Τάτσι, είχε δηλώσει απειλητικά ότι «όλοι οι Αλβανοί θα ζήσουν σε ένα κράτος, εάν η ΕΕ κλείσει τις πόρτες της για το Κόσσοβο». Και λίγο νωρίτερα, ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα στον ίδιο απειλητικό τόνο είπε, ότι “δεν μπορεί να εξαιρέσει τη πιθανότητα «ένωσης» μεταξύ Κοσσόβου και Αλβανίας, εάν οι Αλβανοί δεν γίνουν μέλη της ΕΕ”. Σημειωτέον, το Κόσοβο δεν έχει αναγνωριστεί επισήμως από τον ΟΗΕ ως κράτος. Αναφερόμενος στις δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού, του προέδρου του Κοσσυφοπεδίου και του επικεφαλής των Αλβανών στο Πρέσεβο, ο Σέρβος πρωθυπουργός Αλεξάνταρ Βούτσιτς, είπε ότι “πρόκειται για μια συντονισμένη δράση”.
Εσχάτως όμως, στην …παρέα των Αλβανών, προστέθηκε και τρίτο πρόσωπο. Είναι ο κατηγορούμενος από τις σερβικές αρχές για εγκλήματα πολέμου Αλβανός του Κοσυφοπεδίου Ραμούς Χαραντινάι, ο οποίος πρόσφατα μετά την αποφυλάκιση του από τις γαλλικές φυλακές πήρε αλβανική υπηκοότητα!
Ετοιμάζουν επίθεση
Το επόμενο βήμα λοιπόν για την υλοποίηση του σχεδίου άλωσης και δημιουργίας τετελεσμένων στην Σερβία, ήδη έγινε. Όπως αναφέρουν σερβικές πηγές, για την επίτευξη του παραπάνω στόχου, επιστρατεύτηκε, ο Άντε Γκοτόβινα, στρατηγός του Κροάτη Φράνιο Τούτζμαν ο οποίος να θυμίσω, το 1995 διέταξε την επιχείρηση γενοκτονίας με την επωνυμία «Καταιγίδα» και στην οποία έχασαν τη ζωή τους 2.000 Σέρβοι, ενώ πάνω από 250.000 εκδιώχθηκαν από τις εστίες τους. Ο εν λόγω απόστρατος ανώτατος αξιωματικός, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες των σερβικών στρατιωτικών υπηρεσιών, από κοινού με τους επικεφαλής του UCK εδώ και τρεις μήνες προετοιμάζει ένα λεπτομερές επιχειρησιακό σχέδιο επίθεσης στο βόρειο Κόσσοβο και Μετόχια, στα νότια της Σερβίας. Σύμφωνα με τον σερβικό Τύπο, που επικαλείται ασφαλείς πληροφορίες από έγκυρη πηγή, οι Μυστικές Υπηρεσίες των Σέρβων, γνωρίζουν αυτή τη σοκαριστική αποκάλυψη για τους ίδιους τους Σέρβους. Μάλιστα οι Μυστικές υπηρεσίες αναφέρουν, όπως λένε οι ίδιες πληροφορίες, ότι ο Γκοτοβίνα συμμετέχει ενεργά στο σχεδιασμό των στρατιωτικών -αστυνομικών ενεργειών που θα λάβουν χώρα αυτό το καλοκαίρι στην περιοχή, με στόχο να κατακτήσει πλήρως το βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου και να το καθαρίσει εθνικά από τους εναπομείναντες εκεί Σέρβους! Γι ‘αυτό το πράγματι βρώμικο παιχνίδι, όπως υποστηρίζεται, έχει καταβληθεί από μαύρα ταμεία ως προκαταβολή 500.000 ευρώ σε μετρητά! Και στην περίπτωση της επιτυχούς έκβασης του σχεδίου, θα δοθεί και «μπόνους» άλλου μισού εκατομμυρίου!
Να σημειωθεί ότι ο Άντε Γκοτοβίνα, ο οποίος είναι από το Νοέμβριο του περασμένου έτους, ειδικός σύμβουλος στο υπουργείο Άμυνας της Κροατίας, από τότε μέχρι σήμερα επισκέφτηκε επισήμως μία φορά την Πρίστινα, αλλά οι σερβικές μυστικές υπηρεσίες αναφέρουν ότι έχει επισκεφτεί φέτος, οκτώ φορές κρυφά το Κοσσυφοπέδιο! Σύμφωνα με τις ίδιες πάντα πληροφορίες, οι τότε επικεφαλής του UCK που είναι τώρα διοικητές της Δύναμης Ασφάλειας Κοσσυφοπεδίου, σχεδιάζουν με λεπτομέρεια μια αστραπιαία εκστρατεία στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο με την κωδική ονομασία «Καταιγίδα». Πρέπει να σημειώσουμε ότι οι Αλβανοί ήρθαν σε επαφή με τον Άντε Γκοτόβινα μέσω του Αγκίμ Τσέκου, πρώην μέλους του Κροατικού «Zenga». Εικάζεται ότι ο πρώην διοικητής του UCK Χασίμ Θάτσι έχει διαθέσει πολλά χρήματα για να πείσει να συνεργαστεί ο Γκοτόβινα. Να θυμηθούμε πάντως ότι ο Ραμούς Χαραντινάι, μετά την επιστροφή του από τη Γαλλία, είπε ότι οι Αλβανοί του Κοσσυφοπεδίου θα πρέπει να μιμηθούν τους Κροάτες, όταν πρόκειται για τη στάση απέναντι στους Σέρβους.
Οικονομική άλωση
Το άλλο πεδίο για την δημιουργία τετελεσμένων στην Σερβία, είναι η οικονομική της άλωση, μέρους ή στην ολότητά της. Ένα ενδεικτικό πρωτοσέλιδο της σερβικής εφημερίδας του Βελιγραδίου «Informer», μόλις λίγα 24ωρα πριν, καταδεικνύει την πραγματικότητα: “Ο Πατσόλι αγοράζει τη νότια Σερβία με 250 εκατομμύρια ευρώ», γράφει η εφημερίδα και προσθέτει: «Ο πλουσιότερος Αλβανός δισεκατομμυριούχος Μπεντζέτ Πατσόλι, έχει δώσει πολλά χρήματα, με τα οποία οι εξτρεμιστές στη νότια Σερβία, στις πόλεις Πρέσεβο, Μπουγιάνοβατς, Μέντβεντζα, Βράνιε, Λέσκοβατς και Νις, θα αγοράσουν εκτάσεις, σπίτια και ανθρώπους!» Και διευκρινίζει ότι “οι εξαγορές θα γίνουν μέσω ενός, διεφθαρμένου Σέρβου μεσίτη»! Η ίδια εφημερίδα είχε την περασμένη Τετάρτη μια αποκλειστική είδηση, σύμφωνα με την οποία ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βοηθά τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα και τον πρόεδρο του Κοσσυφοπεδίου, Χασίμ Θάτσι, να διοργανώσουν αναταραχές στα Σκόπια και στη νότια Σερβία. Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Παράγοντες της Τουρκικής Υπηρεσίας Πληροφοριών – MIT,  βοηθούν ενεργά στην προετοιμασία της Αλβανίας και του Κοσσυφοπεδίου για πόλεμο με τη Σερβία και τα Σκόπια. Πρωτοστατούν στην αγορά μεγάλης ποσότητας όπλων και ειδικών πυραύλων και ετοιμάζουν σχέδιο για δράση στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο και στην περιοχή του Κουμάνοβο των Σκοπίων», σημειώνει το σερβικό δημοσίευμα και προσθέτει ότι ο κύριος χρηματοδότης αυτής της δράσης είναι ο δισεκατομμυριούχος Κοσοβάρος Μπεντζέτ Πατσόλι.
Προς επίρρωση των παραπάνω μόλις προχθές, η σερβική στρατιωτική υπηρεσία ασφαλείας, συνέλαβε στο Πρέσεβο, μια ομάδα που είχε στην κατοχή της μεγάλο αριθμό όπλων και πυρομαχικών, και μετέβαινε στα Σκόπια προκειμένου να τα παραδώσει σε άγνωστους παραλήπτες. Οι έρευνες των σερβικών αρχών συνεχίζονται, καθώς εκτιμάται ότι δεν είναι το πρώτο κρούσμα.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης