Τοπικά

“Βάπτισμα πυρός” με 84 έργα από τον Καταβούτα

Μια εξαιρετική παρουσίαση του τεχνικού προγράμματος έργων για το 2022 έκανε ο νέος αντιδήμαρχος Έργων του Δήμου Τρικκαίων Γιώργος Καταβούτας.

 

Ο ίδιος αναφέρεται στις νέες προκλήσεις που έχει μπροστά του:

“Το βάπτισμα του πυρός για εμένα με την πρώτη παρουσίαση τεχνικού προγραμματος από την θέση του αντιδημάρχου
Ένα τεχνικό πρόγραμμα 84εργων που χρησιμοποιώντας κάθε δυνατο χρηματοδοτικό εργαλείο διαμορφώθηκε στα 22.198.927 ευρώ χωρίς να υπολογίζουμε τα 3 έργα που υλοποιούνται μέσα από αλλους φορείς (βλέπε ΜΕΑ) και φτάνουν στα 53.808.877 ευρώ. Μέσα σε όλα αυτά περιμένουμε την απόφαση ένταξης άλλων 38.649.277 ευρώ σε προτάσεις συγκεκριμένες που ήδη έχουμε υποβάλλει και την πρώτη τροποποίηση του 2022 για τη οποία είμαστε ήδη προετοιμασμένοι.

Όσο και αν οι αριθμοί κάποιες φορές δεν λένε την αλήθεια, γίνεται εύκολα αντιληπτή η σπουδαιότητα της χρονιάς. Πλέον μεγάλα έργα τα οποία ενταθήκαν στη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) περνούν στη διαδικασία της κατασκευής.
Η Νέα χρονιά ξεκινά με την Κονδύλη και συνεχίζεται με την ανάπλαση της κεντρικής πλατειάς, της πλατείας Εθνικής Αντίστασης. τις Αναπλάσεις παραποτάμιας ζώνης του Ληθαίου, της οδού Καρδίτσης, τη δημιουργία ενός εκτεταμένου δικτύου ποδηλατοδρόμων την δημιουργία κόμβου στην οδό Ελευθερίας και άλλα έργα άκρως σημαντικά και θεμελιώδη στην κατεύθυνση της δημιουργίας ενος συγχρονου δημου.

Οφείλουμε επίσης να μεριμνήσουμε και για πεζοδρόμια καθως και να υλοποιήσουμε ενα εκτεταμένο πρόγραμμα οδοποιίας σε δημο και φορείς,πλέον το έδαφος είναι πρόσφορο μετά το πέρας των έργων αλλαγής δικτύων της ΔΕΥΑΤ και του Φυσικού Αερίου και την αναμενόμενη χρηματοδότηση απο το προγραμμα αγροτικής οδοποιίας
Παράλληλα το 2021 μας αφήνει πίσω του με 47 ολοκληρωμένα έργα στον Δήμο και στους τομείς.

Οφειλω να Ευχαριστησω τη Τεχνική Υπηρεσία καθως για μια ακόμη χρονιά “εργαστηκε αγογγυστα σε όλα τα επιπεδα ολοκληρωνοντας ενα απόλυτα φιλόδοξο Τεχνικό Πρόγραμμα το οποίο καλυπτει ένα ευρύ φάσμα αναγκών του Δήμου στους τομείς αναπλάσεων, προστασίας του περιβάλλοντος , ασφαλούς κυκλοφορίας και αναβάθμισης υποδομών έχοντας παράλληλα να τρέξει και ένα έτος,το 2021, πρωτόγνωρων και δυσκολων συνθηκών αλλά ομολογουμένως επιτυχημένο
Ευχαριστώ το Δήμαρχο μας για την ευκαιρία να σταθώ συμπαράστατης του απο θέση ευθύνης σε μια χρονιά που σωστά ο ίδιος κατέδειξε ως χρονιά των μεγάλων έργων.
Ευχη μου το 2022 να είναι μια εξαιρετική χρονιά στην οποία θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια προς την υλοποίηση του προγράμματος”.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης