Τοπικά

Βασιλόπιτα made in Trikala, για κάθε φτωχό (video)

Ο δικός μας μάγειρας του κάμπου Αντώνης Κούκεν για ακόμα μια φορά δείχνει την κοινωνική του ευαισθησία και εκτός από καλός μάγειρας είναι πάνω απ’ όλα αλτρουιστής ! Απόδειξη ότι για ακόμα μια φορά, τέτοιες ημέρες, δεν ξεχνά τους συνανθρώπους του και μάλιστα πολύ περισσότερο όσους ξεχασμένους βρίσκονται αντιμέτωποι με την φτώχεια!Παρόλο που η τηλεοπτική εικόνα των καναλιών στη χώρα μας το κρύβει τεχνηέντως μια τελευταία έρευνα δείχνει ότι σε καθεστώς φτώχειας βρίσκεται σχεδόν ένα στα πέντε νοικοκυριά, καθώς η ακρίβεια αλλά και η ενεργειακή κρίση «ροκανίζουν» τα διαθέσιμα εισοδήματα. Άλλωστε ο Αντώνης ξέρει απο φτώχεια μιας και ως μέλος πολυμελούς πολύτεκνης οικογένειας οι γονείς του τα έβγαζαν δύσκολα πέρα και προσπαθούσαν ολημερίς και ολονυχτίς με σκληρή δουλειά και λιγοστούς πόρους να στηρίξουν υπό δύσκολες συνθήκες ανέχειας την οικογένεια.

 

 

Τώρα που μπορεί και έχοντας την αναγνώριση  και την αγάπη στο διαδίκτυο (ίντερνετ) από χιλιάδες κόσμο σε όλη την Ελλάδα και στον απόδημο Ελληνισμό θα φτιάξει ο ίδιος την Βασιλόπιτα για ασθενέστερους οικονομικά συμπολίτες μας! Σε κάποιους που “τους βρίσκονται” τα χρήματα θα ακουστεί παράξενο αλλά για κάποιους άλλους δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο το ποσό αγοράς για ένα “κέικ με ζάχαρη άχνη” όπως  αποκαλεί την Βασιλόπιτα! Στην Αθήνα οι τιμές κυμαίνονται απο 15 έως 30 ευρώ για μια Βασιλόπιτα τύπου κέικ ενώ σε λογικότερη τιμή ανέρχεται η τιμή της Βασιλόπιτας τσουρέκι!

Βέβαια ο ίδιος μας δίνει και μια καταπληκτική συνταγή, γρήγορη και εύκολη για να την φτιάξεις στο φούρνο του σπιτιού σου (δείτε την συνταγή στο κανάλι του στο youtube). Άραγε όμως πόσα νοικοκυριά τέτοιες γιορτινές ημέρες δεν έχουν ρεύμα γιατί αδυνατούν να ξεπληρώσουν τον λογαριασμό της ΔΕΗ γνωρίζετε; Ένα μεγάλο μπράβο στο δικό μας παιδί, τον μαγειράκο Αντώνης Κούκεν γιατί τέτοιες αξιέπαινες πρωτοβουλίες αποδεικνύουν πως η ανθρωπιά δεν έχει χαθεί και ας την λαμβάνουμε ως παράδειγμα και εμείς για να συμπεριφερόμαστε ανάλογα στον διπλανό μας. Σ’ αυτό το μοναχικό γεροντάκι ή την φτωχή οικογένεια που ζει στην γειτονιά μας και ξέρουμε ότι έστω η παραμικρή βοήθεια θα πιάσει τόπο, τόσο στην ζωή τους αλλά κυρίως στην ψυχή μας!!! ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ 2023! Δείτε το βίντεο:

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης