Τοπικά

Βησσαρίων, ο νέος Ηγούμενος της Μονής Δουσίκου (video-φώτο από την εκλογή)

Μέσα στο κλίμα της ζωοποιού χαρμολύπης που μας χαρίζει και επιφυλάσσει η Εκκλησία μας το πρωί του Σαββάτου 10 Σεπτεμβρίου η ιστορική Μονή Αγίου Βησσαρίωνος Δουσίκου απέκτησε νέο πνευματικό καθοδηγητή και ποδηγέτη, τον Αρχιμανδρίτη Βησσαρίωνα Δουσικιώτη.

 

Όπως κατέγραψε το trikalavoice.gr νωρίς το πρωί τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης Χρυσοστόμου ο οποίος και με το πέρας αυτής συμβούλευσε πατέρες της Μονής να τελέσουν παράκληση στον Άγιο Βησσαρίωνα και να την ψάλλουν καθ’ όλη τη διάρκεια της ψηφοφορίας. Οι θύρες του Καθολικού σφραγίστηκαν και με τη χάρη του Αγίου Πνεύματος οι πατέρες της Μονής εξέλεξαν ομόθυμα τον Αρχιμανδρίτη Βησσαρίωνα Ηγούμενο εις διαδοχή του Μακαριστού γέροντος Ιγνατίου και “του ίδιου του Αγίου Βησσαρίωνος ο οποίος υπήρξε ο πρώτος και ο κτήτορας της Μονής”, όπως χαρακτηριστικά είπε στον ευχετήριο λόγο του λίγο αργότερα ο Σεβασμιώτατος.

Οι καμπάνες ήχησαν χαρμόσυνα και ο Πρωτοσύγκελλος της καθ’ ημάς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Κανίνας ανήγγειλε το αποτέλεσμα της εκλογής και το όνομα του νέου Ηγουμένου στον κ. Χρυσόστομο και στους προσκυνητές, ακολούθησε δε Δοξολογία στο Καθολικό της Μονής και αμέσως μετά Τρισάγιο στο μνήμα του Μακαριστού Ιγνατίου από τον διάδοχό του. Ο νέος Ηγούμενος, ο οποίος είναι ο αρχαιότερος αδελφός της Μονής καθώς εγκαταστάθηκε σε αυτή μαζί με τον Μακαριστό γέροντα Ιγνάτιο στις αρχές της δεκαετίας του ΄70, θα ενθρονιστεί επισήμως το απόγευμα της ερχόμενης Τετάρτης 14 Σεπτεμβρίου και κατά τη διάρκεια του Εσπερινού του Αγίου Βησσαρίωνος.

Δείτε βίντεο και εικόνες του trikalavoice.gr καθώς και του φωτογράφου της Μητροπόλεώς μας Δημήτρη Καραγιάννη:

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης