Τοπικά

Βιωματική δράση στο 22ο Δ.Σ. Τρικάλων από κλιμάκιο γιατρών

Μια εξαιρετική βιωματική δράση που οργανώθηκε από την δασκάλα Γερμανικών Βίκυ Ψάλλα στα πλαίσια των εργαστηρίων δεξιοτήτων, είχαμε την χαρά να παρακολουθήσουμε σήμερα στο σχολείο μας από κλιμάκιο ιατρών (Δώρα Τεντολούρη παιδίατρο, Γλυκερία Παπαγιαννοπούλου διατροφολόγο και Στέργιο Λιούτα οδοντίατρο), με την υποστήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων και της προέδρου Μαρίας Αθανασίου-Γιαγιάκου.

 

Μερικά από τα οφέλη της υγιεινής διατροφής που παρουσίασαν στους μαθητές οι εξαίρετοι επιστήμονες της πόλης μας:

Περισσότερη ενέργεια και  καλύτερη συγκέντρωση. Με μια ισορροπημένη διατροφή, το σώμα μας έχει τα απαραίτητα «καύσιμα» για να κρατά τα επίπεδα της ενέργειας μας ψηλά. Η υγιεινή διατροφή επηρεάζει επίσης και τον εγκέφαλο μας. Άρα, όχι μόνο θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για περισσότερη ενέργεια και γινόμαστε πιο δραστήριοι.

οι σωστές τροφές εφοδιάζουν το σώμα μας με τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να επανέλθει γρηγορότερα από τραυματισμούς
μειώνεται ο κίνδυνος για πολλές ασθένειες. Το υγιεινό φαγητό μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη αρκετών παθήσεων.
Μια υγιεινή διατροφή είναι πλούσια σε φυσικές ουσίες που βοηθούν να κοιμόμαστε καλύτερα, ενώ μας δίνουν ενεργειακή ώθηση για να ξυπνάμε ευκολότερα το πρωί.
Η κατανάλωση «καλών» λιπαρών  βοηθά την κατασκευή νέων υγιών στρωμάτων στο δέρμα, καθώς  βοηθά ώστε να απορροφήσουμε περισσότερα από τα αντιοξειδωτικά συστατικά των τροφίμων.
Ενισχύεται η αυτοπεποίθηση ακολουθώντας έναν πιο υγιεινό τρόπο διατροφής και άσκησης.

Στο τέλος ο κ. Λιούτας αφού μίλησε στα παιδιά για την προστασία των δοντιών και πώς θα κάνουν γερά δόντια αποφεύγοντας τα σφραγίσματα από την τερηδόνα, έδειξε τον σωστό τρόπο για να βουρτσίζουν τα δόντια, ώστε να έχουν την καλύτερη στοματική υγιεινή.

Ευχαριστούμε θερμά τους γιατρούς και τον φορέα τους, τον Ιατρικό Σύλλογο Τρικάλων και αναμένουμε μια ανάλογη συνεργασία στο μέλλον.
Ο Διευθυντής
Παπαγεωργόπουλος Αντώνιος

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης