Ροή Τοπικά

Βρήκαμε τον αστυνόμο-θρύλο, Τζούρτζιας, Γαρδικίου και… ορεινής πατρίδος!!!

Στα μέσα του περασμένου αιώνα ένας αστυνόμος-θρύλος υπηρέτησε στα μέρη μας και άφησε τη σφραγίδα του, τόσο στην ορεινή πατρίδα, καθώς διετέλεσε Σταθμάρχης Χωροφυλακής Γαρδικίου, όσο και στον κάμπο, μιας και υπηρέτησε και στη Φαρκαδόνα.

 

 

Ο λόγος για τον Κωνσταντίνο Τσιάκο, πατέρα του νυν δημάρχου Καρδίτσας Βασίλη Τσιάκου, ο οποίος συνέδεσε το όνομά του με μεγάλες επιτυχίες της εποχής, στην πάταξη της εγκληματικότητας και διατήρηση της τάξης.

Χαρακτηριστική η υπόθεση που ανασύρει σήμερα από το αρχείο το trikalavoice.gr και αφορά περίπτωση ιερόσυλου ο οποίος διέρρηξε τον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής στη Τζούρτζια Ασπροποτάμου, ανήμερα μάλιστα της εορτής της Αγίας Παρασκευής, στα τέλη της δεκαετίας του ΄50. Ο Ενωματάρχης, τότε, Κωνσταντίνος Τσιάκος ενημερώθηκε τότε και «εκινήθη δραστηρίως και δια κεραυνοβόλου ενεργείας, τόσον αυτού, όσου και των υπ’ αυτού  χωροφυλάκων, επέτυχε εντός ολίγων ωρών την σύλληψη του δράστου ιεροσύλου, όστις κατόπιν εξαντλητικής ανακρίσεως ωμολόγησε την πράξιν του, παραδώσας μάλιστα και τα κλοπιμαία χρήματα». Δείτε παρακάτω το χαρακτηριστικό απόσπασμα από δημοσίευμα της εποχής.

Στην κεντρική φωτογραφία διακρίνεται ο αστυνόμος-θρύλος Κωνσταντίνος Τσιάκος με τον έτερο υιό του, τον ιατρό Θωμά Τσιάκο, στο ιατρείο του τελευταίου.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης