Τοπικά

Γέμισαν τα νεκροταφεία στα Τρίκαλα. ΣΤΟΠ βάζουν σε μη ενορίτες στα Σαράγια

Οι δεκάδες θάνατοι που έχουν καταγραφεί τους τελευταίους μήνες στα Τρίκαλα δοκιμάζει όχι μόνο τις αντοχές των μονάδων υγείας της περιοχής μας, αλλά και-δυστυχώς-ακόμη και αυτών των νεκροταφείων.

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του trikalavoice.gr η κατάσταση είναι οριακή και σχεδόν για κάθε ταφή… προηγείται μια εκταφή στα κοιμητήρια της πόλης. Η κατάσταση έγινε χειρότερη από τον Σεπτέμβριο και μετά οπότε και καθημερινά μετράμε θύματα του κορωνοϊού.

Μ’ αυτά τα δεδομένα ο Ιερός Ναός Ζωοδόχου Πηγής Σαραγίων αποφάσισε να μη δέχεται την ταφή κανενός άλλου, πλην των ενοριτών. Μάλιστα σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε διευκρινίζεται ότι “δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ τάφος για ταφή οποιουδήποτε νεκρού” και ότι η λήψη αυτής της απόφασης, με ισχύ μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2022, ήταν μονόδρομος.

Αναλυτικά:

“Αγαπητέ/ή κύριε/ία
Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας ενημερώσω πως, μετά από απόφαση του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ι. Ν. Ζωοδόχου Πηγής Σαραγίων Τρικάλων, απαγορεύονται παντελώς στο ενοριακό νεκροταφείο μας οι ταφές ΜΗ ΕΝΟΡΙΤΩΝ για το διάστημα από 1ης Δεκεμβρίου 2021 έως 30ης Ιουνίου 2022.
Αυτό γίνεται γιατί στο ενοριακό νεκροταφείο μας δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ τάφος για ταφή οποιουδήποτε νεκρού. Η μεγάλη αύξηση των θανάτων τον τελευταίο χρόνο και αυτές λόγω του κορονωϊού, οι εκταφές των οποίων θα γίνουν τουλάχιστον μετά από 20 χρόνια, όπως και η αδιαφορία πολλών να κάνουν εκταφές των δικών τους νεκρών, έφτασε το νεκροταφείο μας σε ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΟΡΕΣΜΟ, ως εκ τούτου δεν θα δεχόμαστε ΚΑΜΙΑ ΤΑΦΗ ΜΗ ΕΝΟΡΙΤΟΥ για το προαναφερθέν χρονικό διάστημα. Εξαίρεση δεν θα γίνεται για ΚΑΝΕΝΑΝ, γιατί αν το κάνουμε αυτό ανοίγουμε κερκόπορτες και όλος ο σχεδιασμός θα τιναχτεί στον αέρα.
Σας παρακαλούμε θερμά να συνεργαστείτε μαζί μας στο θέμα αυτό και όταν σας καλούν για όποια ταφή ΜΗ ΕΝΟΡΙΤΟΥ να επιδεικνύετε αυτήν την επιστολή του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και να μην μπαίνετε σε συζητήσεις, πιέσεις ή να δέχεστε μεσολάβηση τρίτων προς το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο. Να θεωρείτε δεδομένη την άρνησή μας σε ταφές ΜΗ ΕΝΟΡΙΤΩΝ στο ενοριακό νεκροταφείο μας για το διάστημα αυτό.
Εκ των προτέρων σας ευχαριστούμε θερμά για την συνεργασία σας.

Δια το Εκκλησιαστικόν Συμβούλιον

Ο προϊστάμενος
Πρωτοπρεσβύτερος
Γεώργιος Κ. Παπαγεωργίου”

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης