Ροή Τοπικά

Γήπεδο μπάσκετ στη Φαρκαδόνα ζητάει ο Γιάννης Χάιδος

Στο πλαίσιο επίσκεψης μου στην περιοχή της Φαρκαδόνας μου μεταφέρθηκε το πάγιο αίτημα των κατοίκων εδώ και χρόνια για την κατασκευή ενός κλειστού γηπέδου μπάσκετ.

 

Πριν από δεκαπέντε χρόνια, όπως μου ανακοίνωσαν οι κάτοικοι, υπήρχε εγκριτική απόφαση για την κατασκευή κλειστού γηπέδου μπάσκετ αλλά και ενός κολυμβητηρίου κάτι που έμενε στα χαρτιά όταν η τότε δημοτική αρχή εξέφρασε την επιθυμία αλλαγής τοποθεσίας κατασκευής εντός της πόλης της Φαρκαδόνας.

Η προοπτική κατασκευής ενός κλειστού γηπέδου αποτελεί μια αναγκαία εξέλιξη για την περιοχή μιας και σε ένα κλειστό γήπεδο μπάσκετ  πάρα πολλά αθλήματα  θα μπορούσαν να προσελκύσουν τη νέα γενιά για την καλλιέργεια δεξιοτήτων και ταλέντων και να αποτελέσει μια διέξοδο υγιή στην άθληση. Ακόμη η πόλη της Φαρκαδόνας, γεωγραφικά βρίσκεται στο μέσον της διαδρομής Τρικάλων Λάρισας οπότε τα 30 χιλιόμετρα που τη χωρίζουν από  κάθε πόλη, με δεδομένο και το τεράστιο κόστος καυσίμων καθιστά απαγορευτικό κάθε σκεπτικό γονέα ή αθλητή για  ενασχόληση με τα αθλήματα αυτά εξ αιτίας της απουσίας υποδομής μη κατάλληλης στην πόλη.

Η περιφερειακή ενότητα Τρικάλων έχει 4 δήμους και κλειστό γήπεδο μπάσκετ διαθέτουν μόνο η Καλαμπάκα και τα Τρίκαλα. Απεναντίας  η περιφερειακή ενότητα Καρδίτσας διαθέτει και στον Παλαμά και στο Μουζάκι. Βεβαίως  θετικό βήμα  αυτή τη στιγμή αποτελεί η δέσμευση της περιφερειακής αρχής για κατασκευή κλειστού γηπέδου  στην Πύλη.

Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω αλλά και την κοινή πεποίθηση όλων για  την μεγάλη χρησιμότητα ενός κλειστού γηπέδου και τις θετικές συνέπειες και προοπτικές που απορρέουν  από μια τέτοια υποδομή.

Ο κ Περιφερειάρχης επερωτάται τα κάτωθι:

1 α ποιες είναι οι προθέσεις της περιφερειακής αρχής για την ένταξη σε χρηματοδοτικό εργαλείο της κατασκευής ενός κλειστού γηπέδου μπάσκετ στην πόλη της Φαρκαδόνας;

β Μπορεί ένα τέτοιο έργο να ενταχτεί για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ 2021 -2027 είτε στο  σχέδιο  ανάκαμψης;

2 Ποια θα μπορούσε να  είναι η μέριμνα της περιφερειακής αρχής για την αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων του γηπέδου ποδοσφαίρου Φαρκαδόνας και πως θα μπορούσε να συμβάλει ώστε να ολοκληρωθεί η μετάβαση των αρμοδιοτήτων του γηπέδου από την γενική γραμματεία αθλητισμού στο δήμο Φαρκαδόνας με σκοπό την καλύτερη συντήρηση του γηπέδου από τη δημοτική αρχή της περιοχής;

 

     ΓΙΑΝΝΗΣ Κ. ΧΑΙΔΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΑΠΘ

   Μsc.Health care management Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

   Περιφερειακός Σύμβουλος  Θεσσαλίας

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης