Τοπικά

Γιάννης Κουτσονάσιος: Με θετικό πρόσημο το 15ο επετειακό συνέδριο της ΝΔ.

Ορίζοντας με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο το διακύβευμα της εκλογικής αναμέτρησης της 9ης Ιουνίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης,  από το βήμα του 15ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, εξέπεμψε μηνύματα συστράτευσης προς άπαντα τα παλαιά και νέα στελέχη της παράταξης, με στόχο στην κάλπη να επιβεβαιωθεί η πολιτική κυριαρχία της ΝΔ  αλλά και να συνεχιστεί η πορεία της χώρας προς την πρόοδο μέσα από τη σταθερότητα.

Ο Ιούνιος θα είναι ένας μήνας καθοριστικός όχι μόνο για την επόμενη ημέρα στην Ευρώπη. Θα είναι μήνας καθοριστικός για τις επόμενες ημέρες στη χώρα μας και για αυτό χρειαζόμαστε ενότητα στην κοινωνία και συνέχεια στην οικονομία. Διαφορετικά τίποτα δεν θα είναι το ίδιο.Δεν είναι καιρός για συνθήματα αλλά για επιχειρήματα. Είναι καιρός για συσπείρωση. Για αυτό οι εκλογές δεν προσφέρονται για αδιαφορία, παρά μόνο για δυναμική συμμετοχή. Όσοι σκέφτονται μηνύματα διαμαρτυρίας, η ΝΔ εργάζεται για να διορθώνει τα  λάθη και  έχει αποδειχτεί ιστορικά ότι οι απερίσκεπτη ψήφος άλλο θέλει να δηλώσει και άλλη απάντηση επιστρέφεται και άλλο αποτέλεσμα.

Το όραμα του 1974 παραμένει ζωντανό, ανανεώνεται και εμπλουτίζεται με τα μηνύματα των καιρών και μας ενώνει στο δρόμο της Δημοκρατίας και της Ευρώπης…Η Νέα Δημοκρατία είναι κομμάτι του εαυτού μας, όπως η ελληνική κοινωνία είναι κομμάτι του δικού της κόσμου…Το καλοκαίρι του 2019 αναλάβαμε να κλείσουμε τις πληγές μιας δεκαετούς δοκιμασίας και δεν ήταν εύκολο.

Ο λαός και η πρώτη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας βρέθηκαν αντιμέτωποι με τεράστια εμπόδια την πρώτη τετραετία. Μία κοινωνία δηλητηριασμένη από ψέματα σε ένα κράτος καθήλωσης και με τα σύνορα διάτρητα. Στο διεθνές περιθώριο. Μέσα σε τέσσερα χρόνια η εθνική ρότα άλλαξε και η κυβέρνηση της ΝΔ έβαλε την Ελλάδα σε τροχιά προόδου. Οι πολίτες ελαφρύνθηκαν από τα βάρη των φόρων. Η εθνική μας φωνή ακούγεται δυνατή από τις Βρυξέλλες μέχρι το αμερικανικό Κογκρέσο. Η πολιτική μας δικαιώθηκε πριν από 9 μήνες και μας οδήγησε στη δεύτερη κυβερνητική θητεία, έχοντας κερδίσει μία αντιπολίτευση που ήρθε από το περιθώριο. Προχωρούμε σταθερά και τολμηρά μπροστά στη λεωφόρο των μεταρρυθμίσεων.

Η Ελλάδα έχει από τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης, έχει μικρότερη ανεργία,  μειώνει συνεχώς το χρέος και ο μέσος μισθός έχει αυξηθεί κατά 20%. Δημιουργούμε συνθήκες που προστατεύουν τους ασθενέστερους και ανοίγουμε ευκαιρίες για τον κάθε ένα ξεχωριστά, ανεξάρτητα από πού ξεκίνησε.

Η ισχυρή άμυνα είναι προτεραιότητα αδιαπραγμάτευτη για την κυβέρνησή και για αυτό επιμένουμε να κρατάμε απόρθητα τα σύνορα, επεκτείνοντας το φράχτη στον Έβρο και αγρυπνώντας στη θάλασσες και στους ουρανούς μας. Στα κούφια λόγια κάποιων δήθεν πατριωτών απαντάμε με συγκεκριμένες πράξεις και με ένα τολμηρό σχέδιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις του 2030. Είναι αυτό το όριο που ξεχωρίζει την πατριδοκαπηλία από τον πατριωτισμό της ευθύνης, όπως ξεχωρίζει τα εύκολα συνθήματα από τις πράξεις. Να μιλάς για πατρίδα και θρησκεία ενώ πουλάς κηραλοιφές είναι πράξη μέγιστης πολιτικής εξαπάτησης, όπως δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η ΝΔ έχει ζήσει πολλά συνέδρια,  πολλές συγκεντρώσεις, στο 15ο όμως επετειακό συνέδριο όλοι ένιωσαν μία ιδιαίτερη συγκίνηση αυτό το τριήμερο, στο Ζάππειο. Ίσως έχει να κάνει με αυτόν τον ιστορικό χώρο, εδώ υπεγράφη η ληξιαρχική πράξη γέννησης της ευρωπαϊκής Ελλάδας από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, πριν από 45 χρόνια.

Ένα είναι βέβαιο: το πάθος σας είναι ανεπανάληπτο. Πρωτόγνωρη η συσπείρωση και μοναδικός ο ενθουσιασμός των Νεοδημοκρατών , η ραχοκοκαλιά της παράταξης, γιορτάζοντας τα 50 χρόνια.

Η αυλαία του 15ου Συνεδρίου  δίνει μια πρόσθετη αισιοδοξία. Μπροστά στις ευρωεκλογές μάλιστα μετατρέπεται σε μία νέα ελπίδα για την Ελλάδα, σε μία νέα ελπίδα για την Ευρώπη.

Αυτή την αισιοδοξία την συμμερίζονται οι ευρωπαίοι , αλλά και οι Κύπριοι αδελφοί μας.

Στην αυλαία επίσης του συνεδρίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε τα εξής: ΄΄Το γεγονός ότι είμαστε όλοι εδώ σήμερα μαζί δηλώνει πως μας ενώνουν οι ίδιες αξίες και οι ίδιες επιλογές. Δηλώνει, ταυτόχρονα, και πόσο δυνατοί είμαστε στο πλαίσιο του μεγαλύτερου ευρωπαϊκού κόμματος, του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, το οποίο θα είναι και πάλι ο μεγάλος νικητής των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου. Δηλώνει όμως και την ανάγκη να συντονίσουμε τις δράσεις μας το επόμενο διάστημα.

Πράγματι, αυτό το 15ο Συνέδριο ανέδειξε πόσο πολύτιμη υπήρξε όλες αυτές τις δεκαετίες η προσφορά της Νέας Δημοκρατίας, του κόμματος που έβαλε την πατρίδα μας στην Ευρώπη. Κόντρα τότε στην κοινή γνώμη και μαχόμενος αυτούς που διαδήλωναν έξω από το Ζάππειο και έλεγαν «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο», ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε το θάρρος να πει: όχι, η Ελλάδα θα είναι ασφαλής μόνο μέσα στο αγκυροβόλιο της ευρωπαϊκής οικογένειας. Αυτό σημαίνει ηγεσία.

Η παράταξή μας, όμως, ήταν και αυτή που κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη όταν κινδύνευσε, και η παράταξή μας είναι αυτή που έχει δεσμευτεί να κάνει την Ελλάδα πρωταγωνίστρια στην Ευρώπη.

Και βέβαια, ήμασταν αυτοί που σταθήκαμε στο πλευρό της Ευρώπης σε κάθε κρίση. Στην κοινή μας άμυνα κατά του Covid, με πολύ στενή συνεργασία με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Θυμίζω το ενιαίο ψηφιακό διαβατήριο, ελληνική πρωτοβουλία η οποία μας επέτρεψε να ξανανοίξουμε τον τουρισμό μας νωρίτερα και με ασφάλεια. Ελληνική πρόταση, υιοθετήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ήμασταν μαζί στην αντιμετώπιση της πρωτοφανούς ενεργειακής κρίσης. Ήμασταν μαζί στο μεταναστευτικό, όταν η Πρόεδρος της Επιτροπής ήρθε στον Έβρο μαζί με όλη την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να διατρανώσει ότι τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά σύνορα.

Αλλά ήμασταν μαζί με την Επιτροπή και σε όλη αυτή τη δύσκολη προσπάθεια την οποία κάναμε να πείσουμε τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για μια απλή πραγματικότητα -την ανέφερε πριν η αγαπητή Ursula: εμείς πρέπει να είμαστε αυτοί που καθορίζουμε ποιοι μπαίνουν στην Ευρώπη και όχι οι διακινητές. Αυτό το πετύχαμε, και με το Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου, για το οποίο δούλεψε πολύ και ο κ. Αντιπρόεδρος.

Ήμασταν μαζί στο μέτωπο στήριξης της αμυνόμενης Ουκρανίας, στέλνοντας το μήνυμα ότι τα σύνορα δεν γίνεται να αλλάζουν με τη βία και ότι το Διεθνές Δίκαιο παραμένει ο βασικός πυλώνας διαμόρφωσης των διακρατικών σχέσεων.

Με άλλα λόγια είμαστε, η Νέα Δημοκρατία, μία υπεύθυνη και συνεπής δύναμη που είναι τώρα έτοιμη να συμβάλει στις νέες ευρωπαϊκές προκλήσεις.

Μιλώ για την οικοδόμηση της στρατηγικής αυτονομίας της Ένωσης, με βασικό τομέα την άμυνα -θα επανέλθω σε αυτό σε λίγο. Την οργάνωση μιας ακμαίας οικονομίας εν μέσω των τεράστιων ανταγωνισμών στον πλανήτη, το πώς θα ξανακάνουμε την Ευρώπη πιο ανταγωνιστική. Την ενίσχυση της πολιτικής προστασίας απέναντι στην κλιματική κρίση, που είναι πλέον παρούσα σε όλες τις χώρες. Πρωτοβουλίες όπως το «rescEU», η κοινή αγορά ευρωπαϊκών μέσων από τα κράτη-μέλη, χρηματοδοτούμενα από την Ευρώπη, όπως τα Canadair, τα οποία αποκτά πρώτη η Ελλάδα”.

Το επετειακό συνέδριο της ΝΔ , στο οποίο μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για την ΝΔ, τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση του ,  Ευρωπαίοι και Κύπριοι ηγέτες.

Επίσης έλαβαν το λόγο πολλά κυβερνητικά στελέχη καθώς και απλοί σύνεδροι του κόμματος.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μέχρι να κλείσουν οι κάλπες στις 9 Ιουνίου, με συγκεντρώσεις, ομιλίες, περιοδείες  με κυβερνητικά στελέχη, τοπικούς Βουλευτές και υποψήφιους Ευρωβουλευτές , μαζί όλα τα στελέχη , φίλοι και οπαδοί του κόμματος.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης