Τοπικά

Γιατί καταψήφισε το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Πύλης η “Πύλη Αξιών”

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τέθηκε προς ψήφιση το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Πύλης για το 2021. Πρόκειται για ένα τεχνικό πρόγραμμα, το οποίο είναι σχεδόν το ίδιο με αυτό που κατατέθηκε προς ψήφιση το προηγούμενο έτος. Είμαστε πλέον πεπεισμένοι ότι η Δημοτική Αρχή βλέπει ως αγγαρεία να συντάξει ένα αξιοπρεπές και ρεαλιστικό τεχνικό πρόγραμμα με όραμα για ένα καλύτερο Δήμο Πύλης. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

– Δεν περιλαμβάνει έργα που δήθεν η Δημοτική Αρχή ενδιαφέρεται να κατασκευάσει στη θητεία της, όπως είναι το πάρκο των γεφυριών και η κλειστή λαϊκή αγορά.

– Αγνοεί το έργο της ανάπλασης του Δημαρχείου της Πύλης, παρά το γεγονός ότι ξόδεψε αρκετές χιλιάδες ευρώ, προκειμένου να αγοράσει ιδέες μέσω του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού και της αποτυχημένης φιέστας που διοργάνωσε.

– Δεν ενδιαφέρεται για έργα πνοής για το Δήμο, όπως η διαχείριση αστικών λυμάτων και η κατασκευή βιολογικών καθαρισμών, δυνατότητες που δίνει το Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης.

– Αδιαφορεί για το κατολισθητικό φαινόμενο των Στουρναρέικων, παρ’ ότι έχει χάσει ήδη ένα χωριό με αντίστοιχο πρόβλημα, το Ροπωτό.

– Δεν προβλέπει έργα διαφύλαξης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς (Αρχαίοι Γόμφοι, Αρχαία Πιάλεια, κονάκι του Δερβέναγα κα), τη στιγμή που ο γειτονικός μας Δήμος Μουζακίου συζητάει ήδη την πιθανότητα ίδρυσης αρχαιολογικού μουσείου, όπου ενδιαφέρεται να φιλοξενεί εκθέματα των Αρχαίων Γόμφων.

– Αφαιρεί από το τεχνικό πρόγραμμα του 2021, την κατασκευή, επισκευή, συντήρηση και εξοπλισμό εγκαταστάσεων καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Αδιαφορεί για ένα πρόβλημα που σχεδόν καθημερινά έχουμε καταγεγραμμένα συμβάντα από αδέσποτα ζώα επιτίθενται σε ανθρώπους.  Αδιαφορεί για ένα πρόβλημα που ολοένα γιγαντώνει και επανειλημμένα έχουμε επισημάνει στα Δημοτικά Συμβούλια.

Για ακόμα μια φορά η Δημοτική Αρχή δείχνει κατώτερη των περιστάσεων να οργανώσει και να προγραμματίσει έργα πνοής και ανάπτυξης. Καθίσταται δε και επικίνδυνη όταν αδιαφορεί για θέματα καθημερινότητας και καταστροφής ολόκληρων Τοπικών Κοινοτήτων. Τελικά δεν είναι στραβός ο γιαλός αλλά μάλλον στραβά αρμενίζουμε!!!

Ο επικεφαλής της Ελάσσονος αντιπολίτευσης Δήμου Πύλης

Βαλάντης Τσιούτσιας

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης