Ροή Τοπικά

Γιατί λέμε “ΝΑΙ” στην ελεγχόμενη στάθμευση

Η εφαρμογή ενός συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης δεν είναι εύκολη υπόθεση και σαφώς μπορεί να έχει και “πολιτικό κόστος” λίγους μήνες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Ωστόσο η Δημοτική Αρχή Παπαστεργίου φαίνεται πως και καλά το μελέτησε και έτοιμη να κερδίσει το στοίχημα είναι.

 

Ήδη στις δυο εβδομάδες δοκιμαστικής εφαρμογής και στις… 2 μέρες κανονικής (με κλήσεις στους παραβάτες) έχουν βγει ορισμένα βασικά συμπεράσματα. Πρώτον η πόλη ανάσανε και δεν πνίγεται πια από τα αυτοκίνητα που την κατέκλυζαν… πρωί-μεσημέρι-βράδυ. Το γεγονός ότι βρίσκεις θέση στάθμευσης ακόμη και επί της Ασκληπιού και λίγα μέτρα από τον πεζόδρομο μέρα μεσημέρι, όπως η φωτογραφία παραπάνω μαρτυρά, είναι ίσως το πιο σημαντικό. Μέχρι τώρα άνθρωποι που είχαν πραγματικά ανάγκη να πάρουν το αυτοκίνητό τους και να κατέβουν στο κέντρο μα για να επισκεφτούν γιατρό, μα για να ψωνίσουν από εμπορικά καταστήματα… δεν το τολμούσαν καν ή αν το τολμούσαν δεινοπαθούσαν. Αποδεικνύεται ότι οι θέσεις δεν καταλαμβάνονταν από ανθρώπους που τις είχαν πραγματικά ανάγκη, και οι οποίοι υποχρεωτικά μετακινήθηκαν απλά σε έναν-δυο παράλληλους δρόμους πιο ΄κει (… λίγα μέτρα δηλαδή).

Δεύτερον έχουν απελευθερωθεί οι περισσότερες θέσεις που έπιαναν “πονηροί” μπροστά στα καταστήματά τους με… ποδήλατα, γλάστρες ή και χαλασμένα μηχανάκια. Το φαινόμενο περιορίστηκε δραστικά και λογικά θα… εξαφανιστεί μετά τις πρώτες κλήσεις. Τρίτον τις όποιες ελάχιστες αρρυθμίες η Δημοτική Αρχή τις μελετά και είναι έτοιμη να δώσει λύσεις, όπως π.χ. περισσότερες θέσεις για τους μόνιμους κατοίκους.

Δείτε χαρακτηριστικά τι ισχύει για την ελεγχόμενη στάθμευση ΕΔΩ και τι εφαρμόζεται σήμερα:

  • Με αντίτιμο (επισκεπτών)-άσπρη διαγράμμιση :  0,60€ ανά ώρα για τις δύο πρώτες ώρες στάθμευσης & 1,20€ για κάθε επόμενη
  • Μόνιμων κατοίκων-μπλε διαγράμμιση : 290 θέσεις – Ετήσια κάρτα 20 € 
  • Ειδικές θέσεις ( Δικύκλων – ποδηλάτων, Φορτοεκφόρτωσης – Τροφοδοσίας Καταστημάτων, Οχήματα ΑμεΑ κ.α.)
  • Ενιαία  Ζώνη Στάθμευσης: Δευτέρα έως Παρασκευή 8.30-14.30 και 17.30– 21.00, Σάββατο 8.30- 14.30 και Κυριακές – επίσημες Αργίες: Ελεύθερο
  • Οχήματα που φέρουν το ειδικό σήμα ΑμεΑ σταθμεύουν δωρεάν στις θέσεις που προβλέπονται για  οχήματα ΑμεΑ
  • Ο έλεγχος της νόμιμης στάθμευσης επί των οδών με  πινακίδες σήμανσης Ρ-69 θα γίνεται από τη Δημοτική Αστυνομία Τρικκαίων και το Τμήμα Τροχαίας Τρικάλων.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης