Ροή Τοπικά

Γιατί οι Τρικαλινοί καλλιεργούν μανιωδώς φέτος… λωτούς;

Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από επίδοξους καλλιεργητές παρατηρείται στα Τρίκαλα τη φετινή καλλιεργητική χρονιά για τον «καρπό της λήθης». Μιλάμε φυσικά για το λωτό και μάλιστα ποικιλίες γλυκές και άσπερμες.

 

 

Ο λωτός αποτελεί ένα παραδοσιακό ελληνικό super food, με φανατικούς θαυμαστές. Ειδικά οι νέες ποικιλίες γλυκών και όχι στυφών καρπών αποκτούν μεγάλο μερίδιο της αγοράς με ανοδικές τάσεις.

Άλλωστε είναι και ένα φρούτο με πολλά αντιοξειδωτικά (λυκοπένιο, κατεχίνες, γαλλοκατεχίνες, βετουλινικά οξέα) με αντικαρκινική δράση καθώς και βιταμίνες και καροτενοειδή με προστατευτικές και αντιφλεγμονώδεις δράσεις.

Μένει να δούμε τις τάσεις της αγοράς και πως θα απορροφηθεί από αυτή το προϊόν. Πάντως και όπως καταγράφει το trikalavoice.gr  η ζήτηση ήταν τέτοιου μεγέθους, που πλέον (για τη φετινή σεζόν) τα διαθέσιμα δενδρύλλια είναι ελάχιστα στην περιοχή μας.

(πληροφορίες στην “Αγροαναπτυξιακή Μοράκης”, Λάκμωνος 36- τηλ. 2431 102269)

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης