Ροή Τοπικά

Γιατρός του Νοσοκομείου Τρικάλων δείχνει “καθολική χρήση μάσκας”

Ευρεία συζήτηση έχει ανοίξει στη χώρα μας, αλλά και παγκόσμια για το ποιοι πρέπει να χρησιμοποιούν μάσκα.

Ήδη υποχρεωτικά θα φορούν μάσκες οι καταναλωτές στα σούπερ μάρκετ της Αυστρίας, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς, τονίζοντας ότι το μέτρο δεν υποκαθιστά την ανάγκη κοινωνικής αποστασιοποίησης. Στην ίδια κατεύθυνση φαίνεται να στρέφεται και η Γερμανία, όπου ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Υγείας δήλωσε ότι οι χειρουργικές μάσκες στους δημόσιους χώρους θα παίξουν σημαντικό ρόλο κατά την επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα.

Όπως καταγράφει το trikalavoice.gr ανοιχτή και καθαρή θέση επί του ζητήματος παίρνει ο Συντονιστής Διευθυντής του Ακτινολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων Σπύρος Περίφανος, δείχνοντας καθολική χρήση της μάσκας.

Σε ανάρτησή του σημειώνει: «Βλέποντας χώρες ( Νότιος Κορέα Ταϊβαν κλπ ) που ξεπέρασαν γρήγορα την συμφορά παρατηρούμε ότι όλοι οι πολίτες φορούν μάσκες. Πιθανόν πρέπει να επιβληθούν στον γενικό πληθυσμό εφόσον φυσικά του χορηγηθούν δωρεάν. Σίγουρα επιβραδύνει την διασπορά».

ΑΞΙΖΕΙ: Οι χειρουργικές μάσκες χρησιμοποιήθηκαν κατά κόρον σε Κίνα και Ασία. Το  Χονγκ Κονγκ και την Ταϊβάν, όπου επιβλήθηκε αμέσως η υποχρεωτική τους χρήση, έλεγξαν τη διασπορά πολύ γρήγορα.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης