Τοπικά

Για την Ελληνο – Γαλλική Συμφωνία και για τις νέες φρεγάτες ο Θανάσης Λιούτας

Την ιστορική συμφωνία, η οποία υπεγράφη ανάμεσα στην Ελλάδα και στη Γαλλία για την εγκαθίδρυση στρατηγικής εταιρικής σχέσης για τη συνεργασία στην άμυνα και την ασφάλεια, κλήθηκε να σχολιάσει ο βουλευτής Θανάσης Λιούτας σε συνέντευξή του , με αφορμή και τη συμμετοχή του ιδίου στη συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, ως μέλος της, με θέμα την κύρωση της εν λόγω συμφωνίας.

 

Συγκεκριμένα, ο Τρικαλινός Βουλευτής υπογράμμισε αρχικά ότι με την υπογραφή της συμφωνίας, ο Πρωθυπουργός δημιούργησε άλλο ένα ορόσημο στην Εξωτερική μας Πολιτική.  «Ορόσημο τεράστιας σημασίας και κρίσιμου διεθνώς αποτυπώματος».

«Με τη νέα αυτή συμφωνία», τόνισε ο κ. Λιούτας, «διαμορφώνεται ένα νέο περιβάλλον, καθώς και μια κρίσιμης σημασίας ασπίδα, αναφορικά με την προστασία της ακεραιότητας και της κυριαρχίας της Ελλάδας μας».

«Ελλάδα και Γαλλία ενισχύουν και εμβαθύνουν τον συμμαχικό τους δεσμό και αυτό έρχεται και δημιουργεί για την πατρίδα μας ένα πάρα πολύ μεγάλο και συγκριτικό πλεονέκτημα στη γεωπολιτική μας περιοχή».

Επιπλέον, σε σχέση με τις πρόσφατες πολύ σημαντικές εξελίξεις, ο Τρικαλινός Βουλευτής εστιάζει και στην απόκτηση των τριών υπερσύγχρονων γαλλικών φρεγατών  Belharra.

«Με την απόκτηση των φρεγατών αυτών δυναμώνει περαιτέρω η αποτρεπτική ισχύς της Ελλάδας και οι άξιες Ένοπλες Δυνάμεις μας ενισχύονται με τον καλύτερο και τον δυναμικότερο τρόπο επί των ημερών μας».

Σε σχέση με την Εξωτερική μας Πολιτική και με την Πολιτική μας στον τομέα της Εθνικής Άμυνας, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Θανάσης Λιούτας πάντοτε τονίζει ότι, «Επί διακυβερνήσεώς ΝΔ, το Υπουργείο Εξωτερικών, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και πρωτίστως ο Πρωθυπουργός μας, εργάζονται αδιάκοπα και συνεχώς πετυχαίνουν μεγάλες διπλωματικές νίκες. Νίκες που προστατεύουν την πατρίδα μας και που αντανακλούν το μεγάλο διπλωματικό και πολιτικό εκτόπισμα, το οποίο φέρει η χώρα μας επί των ημερών μας».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης