Ροή Τοπικά

Για το Βόρειο Τμήμα του Ε65 ο Θανάσης Λιούτας στη Βουλή

Στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την κύρωση της σύμβασης για την εκκίνηση του βόρειου τμήματος του Ε65,  τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Τρικάλων, Θανάσης Λιούτας.

 

«Με τη σύμβαση αυτή δίνεται ένα οριστικό τέλος σε μια εποχή αναβολών και καθυστερήσεων και δημιουργούνται τα γερά θεμέλια για προοπτική ανάπτυξης για την περιοχή μας, για τον Νομό Τρικάλων, αλλά και γενικότερα για την Ελλάδα».

Ο Τρικαλινός Βουλευτής υπογράμμισε ότι, αξίζουν πολλά συγχαρητήρια ιδίως στον Πρωθυπουργό της χώρας μας, Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς και στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, που με επιμονή και στόχευση, εργάστηκαν ώστε το έργο του βόρειου τμήματος του Ε65 να βγει από το τέλμα και να αρχίσει να υλοποιείται.

 

Επιπρόσθετα ο Θανάσης Λιούτας συνέχισε λέγοντας ότι,

 

«Κάθε δρόμος, ο οποίος συνδέει πολλές περιοχές της περιφέρειας με μεγάλα αστικά κέντρα,  ιστορικά δημιουργεί ντε φάκτο προϋποθέσεις προσέλκυσης επενδύσεων».

 

«Σύγχρονος δρόμος σημαίνει ανάπτυξη και πρόοδο».

 

Κατά την τοποθέτησή του ο Τρικαλινός Βουλευτής επίσης υπογράμμισε ότι το κοινωνικό όφελος έργων τέτοιας σπουδαιότητας όπως ο Ε65 είναι και θα είναι κάτι πολύ σπουδαίο.

 

«Ο σύγχρονος αυτοκινητόδρομος συνεπάγεται ασφάλεια στους δρόμους και την προστασία της ανθρώπινης ζωής από αυτοκινητιστικά ατυχήματα που αποτελούν μια συνεχή «γάγγραινα» για τη χώρα μας».

 

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Θανάσης Λιούτας στάθηκε, δίνοντας ειδική μνεία, στον τόπο μας, στον Νομό Τρικάλων.

 

«Ο Νομός Τρικάλων αποτελεί ένα βασικό γεωγραφικό σημείο στη χάραξη και στην υλοποίηση του έργου αυτού».

 

«Στα Τρίκαλα τελειώνει το μεσαίο τμήμα του Ε65, το οποίο ξεκινά από την Ξυνιάδα, ενώ από τα Τρίκαλα και την Καλαμπάκα θα ξεκινά και το βόρειο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου, το οποίο θα συναντά βόρεια την Εγνατία».

 

Ο Τρικαλινός Βουλευτής τόνισε ότι ο τόπος μας έχει παράδοση στον τομέα των μεταφορών και ότι ο τουριστικός πυλώνας αποτελεί βασικό στήριγμα ανάπτυξης για την περιοχή μας. Οι δυο αυτοί επαγγελματικοί κλάδοι, όπως και όλοι οι άλλοι, μέσω της πραγματοποίησης τόσο σημαντικών υποδομών, όπως είναι ο υπερσύγχρονος αυτοκινητόδρομος του Ε65, ειδικότερα στην εποχή μετά την πανδημία, θα προσδώσουν μεγάλη δυναμική ανάπτυξης και ευημερίας για όλους τους πολίτες της περιοχής μας.

 

«Σήμερα το όραμα και οι πράξεις της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού μας, έρχονται να συναντήσουν το όραμα και την επιθυμία συνολικά των συμπολιτών μου στον Νομό Τρικάλων, οι οποίοι από χρόνια ανέμεναν και προσδοκούσαν το έργο αυτό. Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για μια ακόμη φορά στηρίζει αποφασιστικά την ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας και το μέλλον των συμπολιτών μας».

 

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης