Τοπικά

Γιώργος Τσιάκαλος: “Ο δρόμος της «πράσινης ανάπτυξης» μονόδρομος”

Η  χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) ως προϋπόθεση για τη μετάβαση στην «πράσινη ανάπτυξη» με τις απαραίτητες δομές της πολιτείας και τα απαραίτητα κίνητρα σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις για την ένταξή τους στη χρήση  κι αξιοποίηση των ΑΠΕ, έπρεπε να απασχολήσει πολλά χρόνια πριν τη χώρα μας.

 

Η χρήση των ΑΠΕ καθίσταται μονόδρομος πρωτίστως λόγω της κλιματικής αλλαγής αλλά πλέον είναι και αναγκαίος για τη σταδιακή ενεργειακή αυτονομία της χώρας μας!

Σε μια χώρα που οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας είναι εκμεταλλεύσιμες κι ενισχύουν

τη βελτίωση του επιπέδου ζωής του ανθρώπου αλλά και τη μείωση του κόστους της παραγόμενης ενέργειας, είναι εκ των ουκ άνευ η μαζική και στοχευμένη αξιοποίησή τους!

Είναι σημαντικό η ελληνική πολιτεία να δημιουργήσει τις απαραίτητες δομές, με δημόσια διαβούλευση, αξιοποιώντας υδροηλεκτρικά εργοστάσια, φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις κ.ά. στη λογική αλλαγής στο μείγμα των πόρων της παραγόμενης ενέργειας!

Παράλληλα είναι σημαντικό με ταχύτατους ρυθμούς, χωρίς γραφειοκρατικές καθυστερήσεις, να δοθούν αντίστοιχες επιδοτήσεις από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα αλλά και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για τη δημιουργία προγραμμάτων ένταξης φυσικών και νομικών προσώπων σε χρήση κι αξιοποίηση των ΑΠΕ .

 

Φιλόδοξος στόχος θα πρέπει να είναι οι περισσότερες κατοικίες  και οι περισσότερες επιχειρήσεις να αποκτήσουν μέσα στην επόμενη δεκαετία ενεργειακή αυτονομία, μειώνοντας αισθητά το ενεργειακό κόστος!

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης