Τοπικά

Γυναίκες που πρωταγωνίστησαν το 2020 στα Τρίκαλα

Και τη χρονιά που φεύγει οι γυναίκες… πρωταγωνίστησαν στη μικρά μας πόλη, σε όλα τα επίπεδα, κοινωνίας, πολιτικής και αυτοδιοίκησης, προσφοράς και επιστήμης.

 

Δήμητρα Νάτσινα. Η ιατρός και περιφερειακή σύμβουλος βρέθηκε στο επίκεντρο της πανδημίας του κορωνοϊού, σηκώνοντας ένα πολύ μεγάλο φορτίο στις πλάτες της. Τέθηκε επικεφαλής των κλιμακίων του ΕΟΔΥ, διενήργησε χιλιάδες τεστ σε κάθε άκρη του Νομού Τρικάλων, για ένα 4μηνο και υπό την επίβλεψη της Περιφέρειας Θεσσαλίας προχωρούσε και στις ιχνηλατήσεις των θετικών κρουσμάτων. Υπερέβαλε εαυτόν και σε ένα μεγάλο βαθμό της οφείλεται το γεγονός ότι η διασπορά του covid-19 δεν ξέφυγε στο Νομό Τρικάλων, όπως σε άλλες περιοχές της χώρας.

 

 

 

 

Στέλλα Ντούβλη. Η παλαιότερη γιατρός του Νοσοκομείου Τρικάλων υπήρξε πάντα διακριτική στο δημόσιο βίο και εξαιρετικά ολιγόλογη. Την ώρα της μεγάλης μάχης με τον κορωνοϊό δεν κρύφτηκε, ούτε αναζήτησε άλλοθι, αλλά βγήκε μπροστά, μίλησε στον κόσμο με τη γλώσσα της αλήθειας όπως τη βιώνει η ίδια μέσα στο Νοσοκομείο καθώς ο διευθύντρια του Αναισθησιολογικού Τμήματος καλείται καθημερινά να διασωληνώνει συμπολίτες μας. Δεν δίστασε, δεν λιποψύχησε και σήμερα ηγείται της προσπάθειας να αντιληφθεί ο κόσμος την αναγκαιότητα του εμβολίου που μας χαρίζει η επιστήμη ως «όπλο» απέναντι στην πανδημία.

 

 

 

Γεωργία Κοτρώνη-Μπαλοδήμου. Σε μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά με αντίξοες συνθήκες καθώς δεν επιτρεπόταν και δεν επιτρέπεται ακόμη η άμεση επαφή η αντιδήμαρχος Πρόνοιας του Δήμου Τρικκαίων τα πήγε περίφημα. Κατόρθωσε να συντονίσει τις υπηρεσίες με τέτοιο τρόπο ώστε χρησιμοποιώντας και την τεχνολογία να παρέχουν βοήθεια στον συνάνθρωπο.

 

 

 

 

 

 

Σοφία Γιδά. Η νέα πνευμονολόγος του Νοσοκομείου Τρικάλων ήταν από τις πρώτες που ήρθε αντιμέτωπη με τον κορωνοϊό. Κλήθηκε να αντιμετωπίσει εξαιρετικά δύσκολα περιστατικά, τόσο κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας, όσο και το σφοδρό δεύτερο. Έδειξε αυτοθυσία και μάλιστα η ίδια επιλέχτηκε από την  Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία να συμμετάσχει στη σύνταξη του επιστημονικού εντύπου σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης των ασθενών με κορωνοιό.

 

 

 

 

 

Βασιλένα Μητσιάδη. Η αντιδήμαρχος Έργων του Δήμου Τρικκαίων τίθεται επικεφαλής του πιο φιλόδοξου σχεδίου ανάπλασης του κέντρου της πόλης, των τελευταίων ετών. Παρά τις αντιδράσεις που υπήρξαν επέμεινε στον προγραμματισμό της και ήδη τα πρώτα έργα που ολοκληρώθηκαν πέριξ της κεντρικής πλατείας κερδίζουν τις εντυπώσεις, ενώ η νέα λαϊκή αγορά ολοκληρώνεται καθιστώντας την οδό 28ης Οκτωβρίου νέο σημείο αναφοράς της πόλης.

 

 

 

 

Νικολέτα Μπρουζούκη. Σε μια χρονιά χωρίς… live συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου η πρόεδρος αυτού κατάφερε να πετύχει ισορροπίες τρόμου, να τρέξει σημαντικά ζητήματα του Δήμου και να πετύχει τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων για θέματα που αφορούν την ίδια τη λειτουργία της πόλης. Με τη νέα χρονιά προβλέπεται… επιστροφή στα έδρανα.

 

 

 

 

 

 

Τζίνα Μπέη. Αν και το 2020 δεν ήταν χρονιά για επενδύσεις και τολμήματα η Τζίνα Μπέη υπέγραψε ένα από τα σπουδαιότερα project που έτρεξαν, αυτό της ανέγερσης εκ βάθρων του εμβληματικού Balcone Del Lago στις όχθες της λίμνης Γκιτζή. Τα σχέδιά της έφεραν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα για το οποίο συζητούν όλοι στα Τρίκαλα και… στα πέριξ.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης