Τοπικά

Δήλωση Παππά για το ΑΝΑΝΤΙ

Του Αποστόλη Β.Παππά

                                                                                         Δημοτικού Συμβούλου

                                                                                          Δήμου Τρικκαίων.

Το ΑΝΑΝΤΙ δεσπόζει στην κορυφογραμμή του λόφου του Λογγακίου. Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για την κατ’ αρχήν θετική απόφαση του Δ.Σ. του Δήμου Τρικκαίων να παραχωρήσει στην ΑΝΑΝΤΙ Α.Ε. δημοτική έκταση 18 περίπου στρεμμάτων προκειμένου να επεκταθεί κτιριακά και όχι μόνον, με αντάλλαγμα την αγορά οικοπεδικών εκτάσεων στην περιοχή της πλατείας Βουβής ίσης εκτιμητέας αξίας από την ΑΝΑΝΤΙ Α.Ε. και παραχώρηση των στον Δήμο Τρικκαίων.

Να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά . Θα ξεκινήσω από το πλέον σημαντικό, το οποίο εντέχνως υποτιμάται και αποσιωπάται. Γιατί γίνεται σήμερα τόσος λόγος για τη συγκεκριμένη περιοχή; Θα ασχολείτο κανείς με το συγκεκριμένο κομμάτι εάν δεν υπήρχε η συγκεκριμένη ξενοδοχειακή μονάδα; Προφανώς όχι. Θα ήτο στα αζήτητα. Θα υπήρχε κάποιος που θα ανηφόριζε στις πλαγιές του λόφου για να φθάσει στην κορυφογραμμή εάν δεν υπήρχε αυτό που υπάρχει; Υποθέτω πως όχι, και σε αυτό συμφωνούμε όλοι. Εάν σήμερα υπάρχει μια κάποια επισκεψιμότητα, αυτή οφείλεται στην ύπαρξη της ξενοδοχειακής μονάδας.

Εξ αυτού τεκμαίρονται δύο πράγματα. Πρώτον. Ο συγκεκριμένος χώρος δεν είναι ένας αυθόρμητα επισκέψιμος προορισμός των δημοτών του Δήμου Τρικκαίων, ο οποίος με την παραχώρηση του αποστερείται από αυτούς. Τουναντίον. Πρόκειται για έναν άνυδρο, άυγρο και άγονο προορισμό. Προφανώς θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα, εάν καθημερινά καραβάνια τρικαλινών ξεκινούσαν για να κάνουν τη βόλτα τους εκεί. Εάν δηλαδή, ήταν ένας καθιερωμένος χώρος για πικ-νικ. Πάντως, εγώ δεν είδα κανέναν ν’ ανηφορίζει από την άλλη πλευρά του λόφου. Εάν, σε κάποιου την αντίληψη έπεσε κάτι τέτοιο ας μας το πει. Δεύτερον. Είναι η ύπαρξη της ξενοδοχειακής μονάδας αυτή που του προσδίδει την όποια επισκεψιμότητα, που τον ανέδειξε και θα τον αναδείξει ακόμη περισσότερο ως επισκέψιμο προορισμό με την επέκταση της. Λέγεται ότι είναι το μπαλκόνι των Τρικάλων. Δεν διαφωνώ. Μόνο που στο μπαλκόνι χρειάζεται να υπάρχει και κανένα τραπεζάκι και καμμιά καρεκλίτσα για να απολαύσεις την υπέροχη θέα ίσως και μια βόλτα στο παρακείμενο δασάκι. Στα όρθια δεν γίνεται. Αλλά και για τους όρθιους υπάρχει αρκετός χώρος.

Θα το πω πολύ απλά για να γίνει κατανοητό. Εάν κλείσει το ΑΝΑΝΤΙ, εκεί δεν θα κυκλοφορεί όχι άνθρωπος, αλλά ούτε σερκός γάτος. Η υπάρχει καμμιά αμφιβολία; Συνεπώς, το ΑΝΑΝΤΙ προσφέρει και δεν αφαιρεί κάτι στη συγκεκριμένη περιοχή. Την αναδεικνύει. Την αξιοποιεί. Την κάνει σημείο αναφοράς. Σημείο αναφοράς δεν έγινε τυχαία. Στην ‘’τρέλλα’’ του προηγούμενου ιδιοκτήτη οφείλεται που ρίσκαρε και επένδυσε. Η ‘’ τρέλλα’’ του νυν ιδιοκτήτη επιθυμεί να το κάνει ακόμη ισχυρότερο και αν είναι δυνατόν σήμα κατατεθέν της πόλης. Ρε γαμώτο, τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβουμε;

Έτσι γίνεται παντού και πάντα. Ρίξτε μια ματιά ολόγυρα. Τι εννοούμε όταν λέμε ότι υπάρχουν πανέμορφες πλαγιές και κρυστάλλινες ακρογιαλιές που δεν έχουν αξιοποιηθεί; Εννοούμε ότι ελλείπουν οι αναγκαίες υποδομές. Υποδομές σημαίνουν παρέμβαση. Σημαίνουν εκχώρηση εν πολλοίς δημόσιας έκτασης γιατί κάπου πρέπει να γίνουν. Ανάδειξη και αξιοποίηση χωρίς αυτές δεν υπάρχει. Νόμος. Αρέσει δεν αρέσει. Αν κάποιος γνωρίζει κάτι άλλο, ας μας το πει. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που δημόσια έκταση ανταλλάσσεται με ιδιωτική, όταν το δημόσιο και κοινωνικό συμφέρον έτσι επιβάλει. Το φαινόμενο δεν είναι τρικαλινό, δεν είναι ελληνικό, αλλά παγκόσμιο. Δεν θέλω να υπεισέλθω και στις άλλες ωφέλειες  που προκύπτουν για τον Δήμο και την κοινωνία. Νομίζω πως είναι κατανοητές. Απλώς αναφέρω. Καλοί οι αγώνες για τα εργασιακά, αλλά αναγκαία συνθήκη είναι να είσαι εργαζόμενος. Τον άνεργο που ματαίως ψάχνει για μεροκάματο, ποσώς που τον ενδιαφέρει.  Καλώς ή κακώς όμως, οι επιχειρηματικές πρωτοβουλίες με τα όποια ρίσκα παίρνουν είναι αυτές που προσφέρουν εργασία. Η νυν δημοτική αρχή απηλλαγμένη από ιδεοληπτικές αγκυλώσεις, με την κατ’ αρχήν απόφαση της να παραχωρήσει 18 στρέμματα στην ΑΝΑΝΤΙ Α.Ε. έναντι ανταλλάγματος ίσης εκτιμητέας αξίας, λέει ναι στην αξιοποίηση και ανάδειξη της περιοχής και επίσης λέει ναι στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, παρά τους όποιους πυροβολισμούς δέχθηκε, δέχεται και θα δέχεται. Έτσι απλά.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης