Τοπικά

Δήλωση στήριξης του Απόστολου Αλεξίου στον Σωτήρη Παπαχρήστο

Κάθε εποχή έχει τα χαρακτηριστικά της που την οριοθετούν ξεχωρίζοντας την από την προηγούμενη και την επόμενη. Η δική μας εποχή-της δικής μου γενιάς- χαρακτηρίζεται από ακατάπαυστη μεταβλητότητα συνθηκών, ελλείψει σταθερών και από πολύπλευρες κρίσεις οι οποίες πλέον επιφέρουν την αλλαγή τους status quo. Η πιο κύρια συνέπεια αυτών των αλλαγών είναι πλέον μία ευρεία παραδοχή πως η γενιά μας θα είναι η πρώτη που θα ζήσει χειρότερα από την προηγούμενη εδώ και πολλές δεκαετίες, τουλάχιστον στη χώρας μας.

 

Σαφές είναι όμως επίσης πώς όλη αυτή η κατάσταση που διαμορφώνεται πραγματώνεται μέσα από πολλές πλευρές, διαμορφώνει τις πτυχές της καθημερινότητας μας σε όλο το φάσμα της. Διατρέχει την οικονομική, κοινωνική, πολιτική, πολιτιστική και άλλες πτυχές της ζωής μας. Για αυτό και η αντιμετώπιση τέτοιων πολύπλευρων πολυσύνθετων προκλήσεων περνάει μέσα από πολλά επίπεδα : Κεντρική Πολιτική σκηνή, Κοινωνία των Πολιτών, Συνδικάτα, εργασιακούς χώρους αλλά και Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Η τελευταία μάλιστα, μέσα από ένα ποικιλόμορφο πλέγμα αλλαγών, όπως :
η πρόοδος στον τομέα της τεχνολογίας που συμπαρασέρνει την στασιμότητα του εκσυγχρονισμού και των μεταρρυθμίσεων του Δημοσίου,
η περιβαλλοντική αλλαγή με τις μακροπρόθεσμες και άμεσες συνέπειες της,
η ανάγκη αλλαγής του παραγωγικού μοντέλου, αλλά και
η πρόσφατη πανδημία η οποία ανέδειξε την υστέρηση συνδρομής της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας την φέρνουν ολοένα και πιο κοντά στην ανάληψη πρωταγωνιστικού ρόλου στην επίλυση των μικρών και μεγάλων ζητημάτων των πολιτών.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση ως εκ τούτου δεν μπορεί να συνεχίσει σε ένα παρωχημένο μοντέλο, επι μέρους διαχείρισης κομματικών αναγκών, ενδεικτικής κομματικής απήχησης, ούτε απλώς διοργάνωσης ξεπερασμένων μονοδιάστατων πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Χρειάζονται νέοι άνθρωποι να αναλάβουν τον κεντρικό πρωταγωνιστικό ρόλο σε έναν αγώνα απέναντι στον χρόνο που καθορίζουν οι εξελίξεις και στον “κακό μας εαυτό”. Νέοι που όχι απλώς αφουγκράζονται τις ανάγκες των καιρών, αλλά έχουν Όραμα, Γνώση και Δυναμική να απαντήσουν σε όλες αυτές τις προκλήσεις, να διαμορφώσουν εξελίξεις και να δημιουργήσουν προοπτικές.

Πιστεύω βαθιά πως ο Σωτήρης Παπαχρήστος είναι ένας από αυτούς στον δικό μας Τόπο, των Δήμο Μετεώρων! Έχοντας αποδεδειγμένα δώσει Αγώνες στο παρελθόν για τις Ιδέες του, σίγουρα δεν είναι άνθρωπος ο οποίος φυγομαχεί! Έχοντας απαραίτητες ακαδημαϊκές γνώσεις, εικόνα της σύγχρονης επαγγελματικής, εργασιακής και επιχειρηματικής πραγματικότητας κρίνω πως μόνο θετικά έχει να αποδώσει η υποψηφιότητα του στον Τόπο μας!
Ας μην ξεχνάμε επίσης πως έχει και μία εμπεριστατωμένη εικόνα εκ των έσω των απαιτήσεων του Δήμου μας, όντας Αντιδήμαρχος Έργων αλλά και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.
Στηρίζω λοιπόν με όλες μου τις δυνάμεις την υποψηφιότητα του Σωτήρη Παπαχρήστου για τον Δήμο Μετεώρων ως την πιο ολοκληρωμένη όχι (μόνο/απλά) απέναντι στις υπόλοιπες, αλλά κυρίως απέναντι στις απαιτήσεις των καιρών μας!
Στηρίζω την υποψηφιότητα του Σωτήρη Παπαχρήστου ως την πιο ελπιδοφόρα ,για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων του Τόπου μας.

Με εκτίμηση,
Αλεξίου Απόστολος

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης