Τοπικά

Δήλωση της Χρύσας Ντιντή για το θάνατο του Μητροπολίτου Αλεξίου

Σήμερα αποχαιρετήσαμε από τούτο τον κόσμο, μια εμβληματική και χαρισματική προσωπικότητα.
Τον Μακαριστό Μητροπολίτη Αλέξιο.
Υπηρέτησε την Μητρόπολή μας, αλλά και τούτη την Κοινωνία, με περίσσευμα αγάπης, με προσήλωση, ευγένεια, ήθος, εντιμότητα, αποφασιστικότητα και όλα αυτά άρρηκτα συνδεδεμένα με αξιοπρέπεια και δημιουργικότητα.
Το έργο του Μέγα και αλήστου μνήμης, που δεν χωράει σε λέξεις, ζωντανή παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές.
Η φήμη του προηγούνταν του περάσματός του.
Η λάμψη του, πέραν του τίτλου του και του ονόματός του.
Το φώς του θα μας φωτίζει από ψηλά.
Η προσωπικότητά του, οξύνους και πολυσχιδής, με αστείρευτη γνώση και αντίληψη, με κυρίαρχο το ανθρώπινο στοιχείο.
Κατάφερε να αναγνωριστεί η ανιδιοτελής προσφορά του και να δοξαστεί, σε τούτου τη Ζωή, στην πόλη που αγάπησε και μεγαλούργησε, αλλά και που τον αγάπησαν και τον τίμησαν επάξια.
Επέλεξε για διάδοχό του τον Μητροπολίτη Χρυσόστομο, καθ΄ όλα επάξιο, που και εκείνος τον σεβάστηκε και τον τίμησε, σαν πατέρα του.
Επέλεξε όμως και ένα άνθρωπο, που τον εμπιστεύτηκε για να του δώσει το όνομά του, και ο Πρωτοσύγκελος Αλέξιος, αντάξιος της αγάπης του και της εμπιστοσύνης του, στάθηκε με περισσή φροντίδα δίπλα του, αγαπώντας τον σαν πατέρα του και περιθάλποντας τον, με πλήρη ανιδιοτέλεια.
Έζησε λιτά, αλλά με ευρύτατο και δημιουργικό πνεύμα, με ιδέες δημοκρατικές και κυρίως με πανανθρώπινες αξίες.
Μέχρι την ύστατη ώρα, επαγρυπνούσε, νοιαζόταν και προβληματιζόταν για την πορεία των πραγμάτων και το μέλλον των συνανθρώπων του.
Το πέρασμά του σ΄αυτή την εφήμερη ζωή, θα μείνει ανεξίτηλο στις καρδιές όλων μας και η παρουσία του θα βρίσκεται καθημερινά κοντά μας και θα μας δίνει δύναμη και κουράγιο να αντέξουμε στις δυσχερείς αυτές συνθήκες που ζούμε.
Ο Μακαριστός Μητροπολίτης Αλέξιος, έφυγε για την Αιώνια Ζωή, πλήρως ικανοποιημένος και περήφανος για τα επιτεύγματά του, που τυγχάνουν πλήρως της ευρύτερης αναγνώρισης, αλλά και εισπράττοντας την αγάπη του κόσμου και την αγάπη, τη φροντίδα και την αφοσίωση των δικών του ανθρώπων, μέχρι τελευταίας ώρας.
Αυτή την υπέρλαμπρη προσωπικότητα, που αντανακλάται στο πρόσωπο του Μακαριστού Αλέξιου, είχα την χαρά και την ευτυχία, να γνωρίσω, να συνομιλήσω, να συμπορευτώ μαζί του, έστω και για τις λίγες αυτές στιγμές που συμπορεύτηκα, και να λάβω έστω και τα ελάχιστα από την πεμπτουσία των γνώσεών του και της πολύτιμης εμπειρίας του.
Τον ευγνωμονώ, για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μου προσέφερε και πιστεύω να του τα ανταπέδωσα στο έπακρο.
Καλό Ταξίδι στην Αιώνια Ζωή.
Καλό Παράδεισο.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης