Ροή Τοπικά

Δήλωση του Μιχάλη Λάππα, μετά το ΑΡΝΗΤΙΚΟ τεστ για κορωνοϊό

Με αίσθημα ευθύνης ο δημοτικός σύμβουλος Τρικκαίων διαχειρίστηκε μια δύσκολη κατάσταση το τελευταίο τριήμερο.

Το μεσημέρι της Κυριακής βγήκαν τα αποτελέσματα του τεστ στο οποίο είχε υποβληθεί (δείτε ΕΔΩ), ήταν αρνητικά και ο ίδιος σε δήλωσή του συνιστά ψυχραιμία για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε και αυτή τη δυσκολία.

Αναλυτικά:

«Σας ενημερώνω ότι το τεστ που έκανα για τον covid-19 βγήκε αρνητικό. Είμαι πολύ καλά και ασυμπτωματικός εγώ και η οικογένειά μου. Από την πρώτη στιγμή με αίσθημα ευθύνης βγήκα και το δημοσιοποίησα. Η διαχείριση μιας κατάστασης κρίσης δεν είναι εύκολο πράγμα και το μοιράζομαι μαζί σας γιατί σε πολλούς το επόμενο διάστημα ίσως χτυπήσει το τηλέφωνο κάποια,,Πέμπτη απόγευμα,, ταράζοντας την ήρεμη ζωή σας με τα νέα για την επαφή με τον ,,απρόσκλητο επισκέπτη,,

Αυτό  που κυρίως  εισέπραξα είναι η επιβεβαίωση της Αγάπης, του ενδιαφέροντος και της υποστήριξης από γνωστούς, φίλους και συγγενείς, κάτι που σε στιγμές κρίσης το έχεις ανάγκη. Αισθάνεσαι ότι δεν περνάς μόνος αυτή την απρόσμενη περιπέτεια.

Όμως η κοινωνία έχει και την κανιβαλική της πλευρά. Ο φορέας(ή ο δυνητικά φορέας) στοχοποιείται και εμφανίζονται φαινόμενα παραφιλολογίας και μπούλινγκ. Το κατανοώ. Είναι στη φύση του ανθρώπου ως τρόπος να,,ξορκίσει το κακό,, και να αυτοπροστατευτεί. Εδώ όμως πρέπει να κάνουμε την υπέρβαση και να δώσουμε ομολογία ανθρωπιάς και συμπαράστασης γιατί ,,Σήμερα εγώ,αύριο εσύ,,!!

Στηλιτεύω όμως την ανεύθυνη στάση κάποιων ΜΜΕ που δεν στέκονται στο ύψος των περιστάσεων. Ανυπόστατες αναρτήσεις(που φλερτάρουν με ποινικές ευθύνες) επιδεινώνουν το σκοτεινό τοπίο της ανησυχίας και του πανικού. Ζητάμε οι πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους και επόμενο είναι ότι η ενημέρωσή τους γίνεται από τα ΜΜΕ. Φέρουν μεγάλη ευθύνη στην προαγωγή του ήρεμου και ψύχραιμου κλίματος στην κοινωνία ενημερώνοντας υπεύθυνα και έγκυρα. Μια FAKE ανάρτηση  δημιουργεί πανικό.(Το έζησα απαντώντας σε αμέτρητα τηλέφωνα )Απαιτείται ευσυνειδησία και υψηλό αίσθημα του καθήκοντος.

Αυτή τη δύσκολη ώρα στεκόμαστε δίπλα στους Γιατρούς, Νοσηλευτές και προσωπικό των Νοσοκομείων, κέντρων υγείας, ΤΟΜΥ που δίνουν τιτάνιο αγώνα για όλους μας. Μέσα από την καρδιά μας τους ευχαριστούμε.

 Τα δύσκολα δυστυχώς τα έχουμε μπροστά μας. Δεν αυτοσχεδιάζουμε αλλά ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Έτσι θα βγούμε ως κοινωνία νικητές. Εδώ αξίζει να θυμηθούμε και τον μεγάλο μας Μίκη ,,ΒΑΣΤΑΩ ΓΕΡΑ,ΚΡΑΤΑΩ ΚΑΛΑ,,

Σας Ευχαριστώ

Μιχάλης Λάππας

Δημοτικός Σύμβουλος».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης