Τοπικά

Δήλωση υποψ. Ευρωβουλευτή του ΚΟΣΜΟΣ και μέλος Πολιτικού Συμβουλίου του Βολτ Ελλάδας, Φώτη Καψάλη, για το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Η περίοδος χάριτος για τις χώρες με υπερβολικό ύψος δανειακών υποχρεώσεων λήγει και μαζί της τελειώνει η περίοδος σχετικής ελευθερίας στη δημοσιονομική πολιτική.   Για τις χώρες που αποκλίνουν από τους νέους κανόνες σταθερότητας προβλέπεται κατ΄ αρχήν  η διεξαγωγή διαλόγου για τους ειδικούς λόγους που πιθανόν καθιστούν αναπόφευκτη την χρηστή δημοσιονομική πολιτική και η κατάρτιση εθνικών σχεδίων διαχείρισης ώστε να διασφαλίζεται η βιώσιμη πορεία των οικονομιών.

 

 

Για μια ακόμη φορά φαίνεται να επικρατούν στην Ευρώπη οι συντηρητικές εθνικές πολιτικές αντί των αναγκών σύγκλισης και της επίτευξης συνολικής ευμάρειας ανεξάρτητα της χώρας που ζει ο κάθε Ευρωπαίος πολίτης.

Η ελληνική κοινωνία βίωσε με τον πιο άγριο τρόπο την βαρβαρότητα της λιτότητας.  Εάν η ελληνική κυβέρνηση συνεχίσει να μην αξιοποιεί τους ευρωπαϊκούς πόρους στη κατεύθυνση της μέγιστης δυνατής κοινωνικής και οικονομικής ανασυγκρότησης, πολύ σύντομα η χώρα θα βρεθεί και πάλι υπόλογη.

Σε αυτή την πιθανότητα έχουμε άμεση ανάγκη την ενίσχυση εκείνων των ευρωπαϊκών δυνάμεων που καταψήφισαν το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας προκρίνοντας τις κοινωνικές ανάγκες έναντι των συντηρητικών προταγμάτων του συντηρητικού λαϊκού κόμματος. Εμείς πιστεύουμε και προκρίνουμε τον δημοσιονομικό ορθολογισμό, δηλαδή την περιφρούρηση και άνοδο του επιπέδου ζωής των Ευρωπαίων, με ανάλυση και προτεραιότητα στις κοινωνικές ανάγκες. Η αλλαγή αυτή κατεύθυνσης της Ευρώπης είναι εφικτή εφόσον αξιοποιούνται με σεβασμό οι ευρωπαϊκοί πόροι για τα συμφέροντα των πολιτών και όχι για τα συμφέροντα των μεγάλων ευρωπαϊκών λόμπι.

Εάν δεν ακολουθήσουμε αυτή την κατεύθυνση τότε θα συνεχίσει να υποβαθμίζεται το επίπεδο ζωής όλο και περισσότερων Ευρωπαίων, με αποτέλεσμα να πολλαπλασιάζεται ο ευρωσκεπτικισμός και να κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος η ακροδεξιά, με ότι αυτό συνεπάγεται για το κοινό μας μέλλον.

Στις 9 Ιουνίου κάνουμε το βήμα προς το μέλλον, με υπευθυνότητα διαμορφώνουμε τους όρους της νέας μας Αρχής ώστε να γίνουν τα πράγματα αλλιώς , να γίνουν όλα όσο το δυνατόν πιο σωστά.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης