Τοπικά

Δήλωση υποψ. Ευρωβουλευτή του ΚΟΣΜΟΣ, Φώτη Καψάλη, για τη διερεύνηση πιθανής νόθευσης των δημοσίων διαγωνισμών στην Ελλάδα

Ως μια απλή είδηση πέρασε στα περισσότερα ΜΜΕ η ανακοίνωση ότι η ευρωπαϊκή εισαγγελία διεξάγει έρευνα για πιθανή νόθευση των δημοσίων διαγωνισμών που αφορούν στους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης. Δέκα μόλις εταιρίες φαίνεται να ανέλαβαν περισσότερα από 600 έργα του Ταμείου Ανάκαμψης, συνολικής αξίας άνω των 2,5 δις ευρώ, με τους περισσότερους δημόσιους διαγωνισμούς να ολοκληρώνονται με την κατάθεση μίας και μόνο προσφοράς κατόπιν πιθανώς συνεννοήσεων μεταξύ των εμπλεκόμενων εταιριών.

 

Η παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας (EPPO) προκάλεσε την έφοδο της Επιτροπής Ανταγωνισμού στις τρεις εταιρίες τηλεπικοινωνιών, σε πέντε εταιρίες πληροφορικής και σε δύο εταιρίες παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών, γεγονός που απλά αναφέρθηκε ως είδηση και δεν προκάλεσε καμία επί της ουσίας δημόσια συζήτηση ή έστω τις βαρύγδουπες πολιτικές δηλώσεις για διαφάνεια παντού.

Τα χρήματα αυτά απευθύνονται σε όλη την κοινωνία και είναι υποχρέωση του κράτους να φροντίζει ώστε αυτά να αξιοποιούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η αντιμετώπιση μιας τέτοιας είδησης περίπου ως φυσιολογικής αναδεικνύει δυστυχώς τα πολλαπλά προβλήματα αδιαφάνειας και κακοδιαχείρισης που δεν επιτρέπουν στην οικονομία να αναπτυχθεί και στην κοινωνία να ανασάνει.

Στις 9 Ιουνίου, με τη ψήφο μας αποφασίζουμε να Πάμε από την Αρχή να Πάμε Αλλιώς, με διαφάνεια και σεβασμό στα χρήματα του Έλληνα και του Ευρωπαίου Πολίτη.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης