Τοπικά

Δήλωση Χρήστου Μιχαλάκη για την Αγιά Σοφιά

Η απόφαση του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας από μουσείο σε τζαμί, αποτελεί προσβολή και πρόκληση απέναντι στην Ανθρωπότητα, την Ορθοδοξία και την Χριστιανοσύνη. Η εμπλοκή ενός μνημείου παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς σε μικροπολιτικές και γεωπολιτικές σκοπιμότητες, δεν δύναται να γίνει αποδεκτή από την παγκόσμια κοινότητα.
Ο αλληλοσεβασμός και η αλληλοκατανόηση αποτελούν την ισχυρή σύνδεση ανάμεσα σε όλες τις θρησκείες, που διαχρονικά ενώνουν και δεν χωρίζουν τις κοινωνίες, τα κράτη, τους Ανθρώπους. Αυτός ο αμοιβαίος σεβασμός είναι που μας φέρνει όλους πιο κοντά και δεν μπορούν να τον «λυγίσουν» τέτοιου είδους απαράδεκτες αποφάσεις.
Κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος αντιλαμβάνεται το λάθος που συντελείται και καταδικάζει αυτή την ενέργεια. Και όλος ο πλανήτης οφείλει να απαντήσει, απαιτώντας την παραμονή του Μνημείου σε μουσείο.
Η Αγία Σοφία αποτελεί ένα φάρο για την Ορθοδοξία, την Χριστιανοσύνη, αλλά και όλο τον κόσμο, ανεξαρτήτως θρησκεύματος. Και όσο και αν ορισμένοι προσπαθούν να κρύψουν το εκτυφλωτικό φως που εκπέμπει, απλά θα αποτύχουν…

Χρήστος Μιχαλάκης

Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης