Τοπικά

Δήμος Μετεώρων: “Ληξιπρόθεσμα η δικαίωση”

Η δικαίωση πολλές φόρες έρχεται αργά, στη δική μας περίπτωση δεν άργησε όμως.

Σε μια αγωνιώδη προσπάθεια, ο Δήμαρχος Μετέωρων κ. Θεόδωρος Αλέκος, πριν λίγο καιρό προσπαθούσε να πείσει την αντιπολίτευση και όλους εκείνους που ήταν ενάντια στην ένταξη των οφειλών του δήμου στα ληξιπρόθεσμα.

Ο Δήμαρχος τότε έλεγε, “πως είναι σημαντικό οικονομικό θέμα για τους Καλαμπακιώτες και τα χρήματα αναμένονται και θα δοθούν σύντομα στους συνδημότες μας και αναρωτιόνταν. Είναι δυνατόν να μη θέλουμε να πάρουν οι δημότες τα χρήματά τους.”

 

Τα λόγια της αντιπολίτευσης και όχι μόνο τώρα μοιάζουν τόσο μικρά:

“Δεν ξέρω γιατί ο Δήμαρχος λέει πως τα ληξιπρόθεσμα δεν είναι δάνειο – Όταν σου δίνουν προκαταβολή και μετά σου κρατάνε τα χρήματα, είναι δάνειο.”

“Η Δημοτική Αρχή φόρτωσε ένα δάνειο στον Δήμο Μετεώρων και κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν.

Κάποιοι επιδόθηκαν σε μαθήματα πολλαπλασιασμού διαίρεσης δημοτικού:

“Γιατί, κοιτάξτε μαγκιά; Από το ποσό της επιχορήγησης ποσοστό 60% θα παρακρατηθεί από τους δήμους από 48 έως 72 μηνιαίες δόσεις από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς πόρους, αρχής γενομένης από 1/1/2022, ενώ με νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί το προσεχές χρονικό διάστημα εισάγονται νέες δικλείδες ασφαλείας για την αποτροπή ληξιπρόθεσμων οφειλών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο μέλλον. Τουτέστιν, έχουμε και λέμε: 1.370 X 60% = 822 και 822 : 72 = 10.027 μηνιαία δόση. Θα μου πείτε, είναι λίγα; Όχι ποιος λέει κάτι τέτοιο, στην αναβροχιά καλό είναι και το χαλάζι.”

 

“Με συντονισμένες ενέργειες πετύχαμε την χρηματοδότηση του δήμου μας με 1.370.000 ευρώ. Ήταν μεγάλη επιτυχία και ένα προσωπικό στοίχημα του Δημάρχου. Θα εξοφλήσουμε μέχρι τα τέλη Σεπτέμβρη όλες τις παλαιές ληξιπρόθεσμες οφειλές. Μηδενίζουμε το κοντέρ.” Είπε ο Δήμαρχος μετά την ανεπίσημη ανακοίνωση για την πορεία των ληξιπρόθεσμων οφειλών και συνέχισε:

“Κανείς δε σκέφτηκε όλους εκείνους τους πολίτες, στους οποίους ο δήμος χρωστούσε χιλιάδες ευρώ και οι οποίοι παρέμεναν απλήρωτοι εν μέσω μάλιστα και της υγειονομικής – οικονομικής κρίσης που περνά η χωρά μας. Το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν πόση πολιτική φθορά θα προκαλέσουν σε εμένα τον ίδιο και στην ομάδα μου, χρεώνοντάς μου λανθασμένες αποφάσεις.”

 

Τα καλά νέα δεν αργούν, προς διάψευση των πολιτικών αντιπάλων και κάποιων αρθογράφων που έχουν ως στόχο την κακή κριτική και λοιδορία του Δημάρχου.

Αθήνα 9 Νοεμβρίου 2021

Ολοκλήρωση εφαρμογής της διαδικασίας επιχορήγησης ΟΤΑ της χώρας για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών τους προς τρίτους.

Δυστυχώς γι αυτούς και ευτυχώς για τον Καλαμπακιώτικο λαό, τα πράγματα είχαν διαφορετική κατάληξη από αυτή που «ήλπιζαν» όλοι εκείνοι, δεν θα παρακρατηθεί ούτε ένα ευρώ. Η προσωπική απόφαση του Δημάρχου για τα ληξιπρόθεσμα με την έγκαιρη τακτοποίησή τους αποδείχθηκε η «χρυσή λύση» με την πλέον πανηγυρική κατάληξη, καθώς έδωσε στο Δήμο μας την οικονομική ανάσα που χρειαζόταν και ταυτόχρονα 1,37 εκ. ευρώ διοχετεύθηκαν στην τοπική αγορά.

 

“Η μόνη αποτυχία που πρέπει να φοβάται κανείς είναι, να μην επιμείνει στο στόχο που θεωρεί ότι είναι ο καλύτερος.”

 

Από το γραφείο του Δημάρχου

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης