Ροή Τοπικά

Δείτε τα Ιωάννινα από τις κορυφές των βουνών των… Τρικάλων (φωτό)

Μοναδική εμπειρία για ομάδα Τρικαλινών που έφτασε στην κορυφή Κακαρδίτσα με θέα τη… πόλη και τη λίμνη των Ιωαννίνων.

Συγκεκριμένα και όπως καταγράφει το trikalavoice.gr  την τελευταία Κυριακή του Αυγούστου (27/8/2017) ενδεκαμελής ομάδα που ξεκίνησε στις 6:30 το πρωί από το Γαρδίκι Ασπροποτάμου την οποία συναποτελούσαν φίλοι της ορειβασίας αλλά και μέλη των δυο Ορειβατικών Συλλόγων της πόλης των Τρικάλων (Σ.Ο.Χ.Τ. & Σ.Π.Ο.Ρ.Τ.) επεχείρησαν ανάβαση στην ψηλότερη κορυφή που βρίσκεται στο σύνορο των Νομών Τρικάλων & Ιωαννίνων.

Σημείο εκκίνησης της πεζοπορίας η ποτίστρα της «Ντούλιας».

Ορειβατώντας στις απότομες πλαγιές του συγκεκριμένου βουνού , έξω και πέρα από το παραδοσιακό μονοπάτι που ξεκινάει από τα «Παλιοτσέλαρα» και χωρίς σηματοδότηση, πάνω στην καταπράσινη χλόη, πέρασαν σε σύντομο χρονικό διάστημα ακόμα και τα βοσκοτόπια της περιοχής, στα οποία αμέριμνα έβοσκαν μικρά κοπάδια (κατσικιών και προβάτων) τα κουδουνίσματα των οποίων διέκοπταν την απέραντη ησυχία του ορεινού όγκου .

Στο τέλος και πάνω από λιθοσωρούς, ακόμα και σκαρφαλώνοντας προς τον κώνο της κορυφής, πάτησαν πάνω της. Από τα 2.429 μέτρα, όλες οι άλλες γύρω κορυφές έμοιαζαν σαν να βρίσκονταν στα πόδια της.

Ένα γύρω η ματιά και αντίκριζε το «Καταφίδι» και την «Στρογγούλα» των Τζουμέρκων μέχρι την «Τσουκαρέλα» και την «Πυραμίδα» του Περιστεριού που βρίσκεται πάνω από την ξακουστή «Βερλίγκα» , ποιο πέρα το μακρινό «Χατζή» και ακόμα παρά πέρα οι Αγραφιώτικες κορυφές «Καραβούλα», και «Καράβα».

Έχοντας τα βλέμματα προς την Παμβώτιδα λίμνη και τα Γιάννενα έβλεπαν απέναντι το βλαχόφωνο Ματσούκι, λίγο πιο πάνω τους Καλλαρύτες και αντικρινά το Συράκο. Δεξιά η  Πολυθέα  Ασπροποτάμου και πίσω χαμηλά στο ποτάμι η Αθαμανία Μουτσιάρα).

Ο δροσερός αέρας που ήταν ασταμάτητος έκανε ευχάριστη την μεσημεριανή παραμονή της ομάδας σε ένα τέτοιο υψόμετρο .

Στο δρόμο της επιστροφής ορισμένοι βούτηξαν τα κουρασμένα πόδια στα παγωμένα νερά που υπερχειλίζουν από την υδρομάστευση του Γαρδικίου στο «Στρογγυλό» και έλαβαν μεγάλη ανακούφιση.

Η Κακαρδίτσα συμπεριλαμβάνεται στην ευρύτερη οροσειρά των Αθαμανικών ορέων της οποίας αποτελεί το βορειότερο τμήμα της. Σε ορισμένα γεωγραφικά έντυπα θεωρείται ξεχωριστή οροσειρά και δεν συμπεριλαμβάνεται στα Αθαμανικά όρη ή Τζουμέρκα τα οποία περιορίζονται στον νοτιότερο ορεινό όγκο που ανήκει κυρίως στον νομό Άρτας.

Άλλες υψηλές κορυφές της Κακαρδίτσας είναι οι: Καταραχιάς (2.299μ), Χίλια εξήντα (2.253μ), Τσούμα Πλαστάρι (2.188μ) , Κρυάκουρας (2.100μ), Φούρκα (2.100μ), Καταφύγι (2098.) και Βαρικό (2.007μ).

Οικισμοί χτισμένοι περιμετρικά της Κακαρδίτσας είναι οι Καλαρρύτες, το Ματσούκι, οι Μελισσουργοί,η Αγία Παρασκευή (Τζούρτζια), το Γαρδίκι και η Αθαμανία (Μουτσιάρα).

Συμμετείχαν: Νίκος Παδιώτης, Γιάννης Θώδης, Γιώργος Τσιτσούλας, Ελευθερία Ακρίβου – Τσιτσούλα, Άγγελος, Άλκηστις & Βασίλης Ζορμπάς, Δημήτρης Γούσιος, Σωτήρης Κουμπής, Σπύρος Παπακωνσταντίνου, Νίκος Μπαμπατζάς.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης