Τοπικά

Δεν είναι η Ελλάδα χώρα των λωτοφάγων κύριε Σόιμπλε… (Του Σωτήρη Χατζηγάκη πρώην Υπουργού και βουλευτή)

trikalavoice.gr

Οι λωτοφάγοι ζούσαν σε ένα νησί, σύμφωνα με την μυθολογία της Οδύσσειας που βρίσκονταν κοντά στις ακτές της Βόρειας Αφρικής.
κάτοικοι του είχαν ως κύρια τροφή τους καρπούς και τα άνθη ενός λωτού, ο οποίος προκαλούσε μια ειρηνική απάθεια και οδηγούσε στην λήθη  των πάντων:  Των φίλων τους, της πατρίδας τους, της ιστορίας τους…

 

Την ιστορία αυτή της Οδύσσειας μου θύμισε η πρόσφατη συνέντευξη του Σόιμπλε ,του Γερμανού πρώην υπουργού ( δημίου της Ελλάδος) κατά την περίοδο των διαβόητων μνημονίων. Ο Σόιμπλε, ούτε λίγο ούτε πολύ μας γνωστοποίησε μέσα από μια συνέντευξη του στο Βήμα, ότι αγαπάει τούς Έλληνες και ότι κατά την ζοφερή περίοδο των μνημονίων για την χώρα μας ενεργούσε για το καλό της !!!

Είναι αξιοθαύμαστο το θράσος του Γερμανού πολιτικού, ο οποίος υποτιμάει εμφανώς την νοημοσύνη μας και θεωρεί εμάς τους Έλληνες ότι έχουμε μαζικά εμποτιστεί από το λωτό της λήθης. Εμείς όμως οι Έλληνες έχουμε και νου και κρίση. Δεν ξεχνάμε και θυμόμαστε καλά τα εξής γεγονότα της περιόδου εκείνης της αγριότητας των Γερμανών και του Δ.Ν.Τ.

1) Ότι χιλιάδες Έλληνες βρέθηκαν άνεργοι και φτωχοποιημένοι από την «αγαθοποιό»(sic) «προσφορά» του κ. Σόιμπλε…
2) Δεν ξεχνάμε τις πολλαπλές αυτοκτονίες Ελλήνων που συντελέστηκαν την περίοδο εκείνη εξαιτίας της βαρβαρότητας του Σόιμπλε και του Δ.Ν.Τ.
3) Δεν ξεχνάμε την σκόπιμη αλλοίωση των στατιστικών στοιχείων των Ελληνικών υπηρεσιών που οδήγησαν στο να μπει πρώτη η Ελλάδα στα ανθρωποκτόνα
μνημόνια και να διασωθούν οι υπερχρεωμένες τράπεζες της Γαλλίας του Σαρκοζί και της Γερμανίας του Σόιμπλε.
Έτσι  η Ελλάδα μεταμορφώθηκε ως το “μαύρο πρόβατο” της Ευρώπης, που δεν θα έπρεπε να μολύνει την «καθαρή» ένωση.
4) Θυμόμαστε καθαρά τις σαδιστικές απειλές των Γερμανών για την αποπομπή της χώρας μας από το ευρώ.
Θα μπορούσα ασφαλώς να παραθέσω και άλλες πολλές “ευεργετικές”! πράξεις του «φιλέλληνα» (sic) κυρίου Σόιμπλε.
Δεν επαρκεί ωστόσο ο χώρος μιας επίκαιρης παρέμβασης.

Έχω υποχρέωση να επισημάνω ορισμένες ιστορικές αλήθειες που θυμούνται οι ‘Ελληνες και δεν θα τις ξεχάσουν ποτέ.
Η Γερμανία λοιπόν την περίοδο εκείνη εκμεταλλεύτηκε άγρια και ασύστολα υπέρ αυτής το παγκόσμιο οικονομικό ‘’τσουνάμι’’ σε βάρος κυρίως των Ευρωπαϊκών λαών του νότου.

Η ολοκληρωτική υποταγή τους επιτεύχθηκε με τα διαβόητα μνημόνια.
Με όχημα αυτά η χώρα του Σόιμπλε κάλυψε τα χρέη των δικών της τραπεζών που σύμφωνα με το έγκυρο πρακτορείο bloomberg έφτανε τα 547 δισεκατομμύρια !!!

Στην συνέχεια απόσβεσε και τις ζημιές και τα χρέη της με τους εκβιασμούς του τότε υπουργού οικονομικών που οδήγησαν στην οικονομική αφαίμαξη του λαού μας …για χάρη της διάσωσής τους!!!

Θυμίζω ακόμα πως από τον Οκτώβριο του 2012 το ίδιο το Δ.Ν.Τ.  παραδέχθηκε ότι το δημοσιονομικό πρόγραμμα λιτότητας δεν βγαίνει.

Ο ίδιος μάλιστα ο Μπλανσάρ και ο Τζέρι Ράις παραδέχθηκαν στην έκθεσή τους από το 2013 ότι το Δ.Ν.Τ έκανε λάθος .
Το μεγάλο ωστόσο έγκλημα του Σόιμπλε κατά των Ελλήνων ήταν όταν αυτός ενεργοποίησε τη λεγόμενη στιγμή του Μίνσκι.

Ο Μίνσκι ήταν διαπρεπής οικονομολόγος του πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον και προέβλεψε πως η πτώχευση ενός κράτους δεν προέρχεται από το λόγο χρέους προς ΑΕΠ μιας χώρας (χρησιμοποιεί το παράδειγμα των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας που έχουν μεγάλο χρέος αλλά ποτέ δεν πτώχευσαν), αλλά κυρίως από το επιτόκιο πού ζητούν οι επενδυτές.

Το επιτόκιο όμως αυτό, εξαρτάται από τις προσδοκίες σχετικά με το μελλοντικό αξιόχρεο και τη μελλοντική σταθερότητα μιας χώρας. Με βάση αυτή τη θεωρία (τη οποία έφερε στο φως της δημοσιότητας ο νομπελίστας οικονομολόγος Κρούγκμαν ) θυμίζουμε πως τα Ελληνικά spreads και τα επιτόκια  μέχρι το 2009 ήταν σταθερά. Συνεπώς η χώρα δεν κινδύνευε από μνημόνια και πτώχευση.

Τα spreads όμως της Ελλάδας εκτοξεύτηκαν στα ύψη μετά τις διακηρύξεις του Γ. Παπανδρέου και του Γ. Παπακωνσταντίνου για τα Greek statistics ,τον Τιτανικό τους διεφθαρμένους Έλληνες…

Τότε διαπομπεύθηκε η χώρα μας διεθνώς και υπονομεύτηκε δραματικά η οικονομία της με ταχύτατη πορεία προς την πτώχευση.
Ωστόσο η “στιγμή” του Μίνσκι είχε ήδη ενεργοποιηθεί από την στάση του Σόιμπλε. Συγκεκριμένα όταν ο οικονομικός κίνδυνος για την χώρα μας εμφανίστηκε κατά τους πρώτους  μήνες του 2009 και τα Ελληνικά spreads  είχαν αρχίσει να ανηφορίζουν , μια θετική δήλωση εμπιστοσύνης για την Ελληνικά οικονομία του τότε υπουργού των οικονομικών , του σοσιαλδημοκράτη  Στάιν Μπρουκ υπήρξε αποτρεπτική της κρίσης.

Ετσι τα Ελληνικά spreads αποκλιμακώθηκαν και η στιγμή του Μίνσκι δεν ενεργοποιήθηκε.  Λίγους μήνες αργότερα υπουργός οικονομικών ανέλαβε ο Σόιμπλε. Η Γερμανία τότε αλλάζει στάση και οι καταγγελίες αρχίζουν να εκπέμπονται σωρηδόν.  Έτσι – συνεργούντων και των νέων Ελλήνων κυβερνώντων ( Γ.Παπανδρέου και Γ.Παπακωνσταντίνου) – ενεργοποιήθηκε η στιγμή του Μίνσκ και η Ελλάδα βυθίστηκε στο “σπιράλ” της κρίσης ( χρέους και αποπληθωρισμού).

Αυτή είναι η αλήθεια πού επιχειρεί άκομψα και κυνικά να διαστρεβλώσει ο Σόιμπλε , υποτιμώντας την νοημοσύνη των Ελλήνων -ενός ιδιαίτερα έξυπνου λαού- θεωρώντας μας ως λωτοφάγους…

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης