Τοπικά

ΔΕΥΑΤ: Ετοιμο το αντλιοστάσιο αποχέτευσης στον Πυργετό – Στο 85% το δίκτυο σύνδεσης

Εξαιρετικά νέα για την αποχέτευση στον Πυργετό: Σε αυτοψία των δύο Αναστασίου προέδρων της ΔΕΥΑΤ (του απελθόντα Χρήστου και νέου, Ακη) στο έργο για την αποχέτευση στον Πυργεό, διαπιστώθηκε η σε πολύ μεγάλο βαθμό ολοκλήρωση του έργου. Συγκεκριμένα, οι δύο από τους τρεις κλάδους αποχέτευσης για τον οικισμό έχουν ολοκληρωθεί. Δηλαδή η αποχέτευση είναι έτοιμη σε ποσοστό 85% και απομένει ο τρίτος κλάδος, που αντιπροσωπεύει το 15% των οικιών στην περιοχή. Ταυτοχρόνως, το αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΤ στον Πυργετό είναι έτοιμο, παραδόθηκε και πλέον οι πολίτες μπορούν να κάνουν τις ενέργειες για τη σύνδεση των οικιών τους με αυτό.

 

Ηδη η ΔΕΥΑΤ έχει αποστείλει ειδοποιητήρια σε αριθμό κατοίκων, ώστε να ξεκινήσουν τη σχετική διαδικασία.
Ο απελθών πρόεδρος Χρήστος Αναστασίου εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησή του «για ένα έργο που δίνει νέα πνοή στις υποδομές και του Πυργετού. Μεγάλη σημασία έχει και το ότι τα χρήματα των πολιτών επιστρέφουν στους ίδιους, με αυτές τις υποδομές». Ο δε νέος πρόεδρος, Ακης Αναστασίου, σημείωνε ευτυχής που «αναλαμβάνω με ένα σχεδόν έτοιμο έργο, που δείχνει τη σημασία των δράσεων της ΔΕΥΑΤ, και είναι οδηγός για νέα έργα που θα υλοποιήσουμε στην πόλη και τα χωριά».
Το έργο έχει τον τίτλο «Κατασκευή δικτύου ακαθάρτων στον οικισμό Πυργετού» με προϋπολογισμό  4.836.000 € και χρηματοδότηση από την ίδια τη ΔΕΥΑΤ.
Το ανέλαβε μετά από διαγωνισμό η εταιρεία  «Βαφειάδης ΑΤΕ», κατασκευάζοντας το αντλιοστάσιο και συνδέοντάς το μέσω αγωγού, με υφιστάμενο φρεάτιο αποχέτευσης ακαθάρτων της πόλης, προς την περιοχή της Αγίας Μονής. Στη συνέχεια κατασκεύασε το δεύτερο σκέλος του έργου, δηλαδή τις συνδέσεις προς τις κατοικίες.
Το έργο κατασκευάστηκε με το σύστημα «vacuum», λόγω κλίσεων του εδάφους, προκειμένου να αποφευχθούν οι περισσότερες εκσκαφές και η μεγαλύτερη ταλαιπωρία.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης