Ροή Τοπικά

ΔΕΥΑΤ: Σύγχρονες υποδομές για έλεγχο παροχής νερού και στα χωριά

Μια σημαντική και άκρως χρήσιμη υποδομή – ειδικά σε περιόδους κακοκαιρίας – ολοκληρώνει η ΔΕΥΑΤ. Πρόκειται για τον τηλε-έλεγχο των γεωτρήσεων σε όλο το δίκτυο ύδρευσης. Είναι μια υπηρεσία υποστήριξης – υποδομής της ΔΕΥΑΤ προς τους πολίτες, καθώς πλέον θα είναι ακόμη πιο εύκολο να γνωρίζει η επιχείρηση, ανά πάσα στιγμή, πιθανό πρόβλημα με την παροχή νερού.
Ειδικά, μάλιστα, σε περιόδους κακοκαιρίας, όπως διαφάνηκε προσφάτως και με τη «Μήδεια», το σύστημα είναι απαραίτητο και χρήσιμο για την κανονική ροή στην ύδρευση των πολιτών.
Το συγκεκριμένο έργο υπάρχει ήδη στα Τρίκαλα και πλέον η ΔΕΥΑΤ το επεκτείνει σε 35 σημεία στα  χωριά των Δημοτικών Ενοτήτων Παραληθαίων, Παλαιοκάστρου, Εστιαιώτιδος, Μεγάλων Καλυβίων, Καλλιδένδρου, Φαλώρειας και Κόζιακα.


Πρόκειται για ένα σύστημα συλλογής δεδομένων (π.χ.  στάθμη νερού σε δεξαμενές, παροχή νερού) σε καταθλιπτικούς και τροφοδοτικούς αγωγούς κ.α. Αυτά τα δεδομένα μεταφέρονται μέσω τηλεπικοινωνιακού συστήματος στον κεντρικό σταθμό ελέγχου της ΔΕΥΑΤ.
Εκεί, οι μηχανικοί της δημοτικής επιχείρησης αξιολογούν και επεξεργάζονται τα δεδομένα, ώστε να έχουν άποψη για την παροχή νερού σε όλον τον Δήμο. Το σύστημα είναι ήδη εγκατεστημένο στα Τρίκαλα και με το συγκεκριμένο έργο («ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΙΑΡΡΟΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ») επεκτείνεται και στα χωριά των Δημοτικών Ενοτήτων Παραληθαίων, Παλαιοκάστρου, Εστιαιώτιδος, Μεγάλων Καλυβίων, Καλλιδένδρου, Φαλώρειας και Κόζιακα.
Το έργο έχει τον τίτλο «ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΙΑΡΡΟΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ» και χρηματοδοτείται από το ΥΠΕΡΑΑ, με προϋπολογισμό 1.856.788.40 €.

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης