Τοπικά

Δημιουργικές Ημέρες Erasmus στο 3ο ΓΕΛ Τρικάλων «Οδυσσέας Ελύτης»

Οι Ημέρες Erasmus (Erasmus Days) είναι ένας πανευρωπαϊκός εορτασμός του προγράμματος Erasmus+, που πραγματοποιείται εδώ και τέσσερα χρόνια, στα μέσα Οκτωβρίου, και στοχεύει στην ανάδειξη των κοινών ευρωπαϊκών αξιών, καθώς και στη διάδοση της δράσης των ομάδων κάθε συμμετέχουσας χώρας, μέσω ποικίλων εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων.

Φέτος, κάτω από τη σκιά της πανδημίας COVID-19, καταφέραμε να εορτάσουμε στη σχολική μας κοινότητα τα Erasmus Days, για ακόμα μια χρονιά, το διήμερο 15-16/10. Την περασμένη Πέμπτη, στις 15/10, διεξήχθη διαδικτυακή συνάντηση μαθητών και καθηγητών του προγράμματος (μέσω της πλατφόρμας “Zoom”), εντός μιας ζεστής και φιλικής ατμόσφαιρας. Κατά την εικονική μας συνάντηση, μιλήσαμε για τα οφέλη που μας προσφέρθηκαν απλόχερα μέσω του “Join the European Table”, για τις καταστάσεις που βιώσαμε εν έτει κορωνοϊού, ενώ παρουσιάστηκαν με τη βοήθεια οπτικοακουστικών μέσων οι εργασίες της κάθε χώρας. Επιπροσθέτως, οι μαθητές, που σε καιρούς πανδημίας κατάφεραν να υλοποιήσουν τη μακρόχρονη κινητικότητα και τη δίμηνη διαμονή τους στις ευρωπαϊκές  χώρες μέσω του Erasmus+, μοιράστηκαν μαζί μας τις εντυπώσεις και τους προβληματισμούς τους. Δυστυχώς, λόγω των αυστηρών περιοριστικών μέτρων, η δική μας μακρόχρονη κινητικότητα (long-term mobility) βρίσκεται σε αναμονή.

Ο εορτασμός των Ημερών Erasmus συνεχίστηκε την Παρασκευή 16/10, στον χώρο του σχολείου, με μια πολύχρωμη έκθεση που περιλάμβανε ιστορίες, ποιήματα, βίντεο, ταινιούλες και posters, που αποτύπωναν τα συναισθήματά μας και τις εμπειρίες που αποκομίσαμε μέσω του προγράμματος. Στη συνέχεια, διανείμαμε σε όλη τη σχολική κοινότητα φυλλάδια “Join the European Table”, προβάλλοντας, έτσι, το έργο που παρήγαμε, σε συνεργασία με τις άλλες χώρες. Η λήξη της ημέρας, αδιαμφισβήτητα, άφησε μια γλυκιά επίγευση σε μαθητές και καθηγητές, φορτίζοντάς μας με συναισθήματα χαράς κι ενθουσιασμού. Η εύθυμη διάθεσή μας ήταν πρόδηλη, αλλά δεν μπορέσαμε να κρύψουμε την πικρία που νιώσαμε λόγω της αναβολής των επικείμενων ταξιδιών μας σε Ουγγαρία και Γαλλία.

Ωστόσο, παρότι η πανδημία αποτελεί τροχοπέδη, εμείς, με την εκδήλωση αυτή και την ενεργό συμμετοχή μας, αποδείξαμε ότι η δράση του Erasmus+ συνεχίζεται. Αισιοδοξούμε μάλιστα πως στο κοντινό μέλλον θα φιλοξενήσουμε στα Τρίκαλα τους Ευρωπαίους φίλους μας, για το χρονικό διάστημα των δύο μηνών –ένα εγχείρημα που πραγματοποιείται στην Ελλάδα για δεύτερη φορά, ενώ στην πόλη μας για πρώτη, κι ανυπομονούμε για την εξέλιξή του.

Σε αυτό το σημείο, νιώθουμε ιδιαίτερα την ανάγκη να ευχαριστήσουμε, εκ μέρους όλης της ομάδας Erasmus+, την καθηγήτριά μας και συντονίστρια του “Join the European Table” στην πόλη μας, Σαμαρά Μαρία, για την αμέριστη εμπιστοσύνη, την ανεκτίμητη βοήθεια και τα θετικά μηνύματα που μας περνάει καθημερινώς.

Ομάδα Erasmus 3ου ΓΕΛ Τρικάλων Β΄Λυκείου:  Θεοδώρου Δημήτρης, Καλαντζή Μυρσίνη, Καραούλη Τίνα, Κουτσαμπελούλη Λεμονιά, Λάππα Ελευθερία, Λέσι Μπράιαν, Μαγκούτη Βάσια, Μπατατέγα Έβελυν, Νταϊλιάνη Τζοάννα, Πλεξίδας Γρηγόρης

Υπεύθυνοι καθηγητές: Βαναργιώτης Αλέξανδρος, Βαργιάμη Δήμητρα, Κουκουλέτσος Λάζαρος, Μέλλιου Βανέσσα, Φέρνες-Ρουσιαμάνη Κριστίν (2018-2019)

Συντονίστρια προγράμματος: Σαμαρά Μαρία

Επιμέλεια άρθρου: Καλαντζή Μυρσίνη, Καραούλη Τίνα

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης