Τοπικά

Διαγωνισμός Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας από το ΑΚΕΘ

Η διαφορά των κοινωνικών επιχειρήσεων από τις συμβατικές είναι ότι οι πρώτες έχουν στον πυρήνα της αποστολής τους τον κοινωνικό σκοπό. Μέσα στις τόσες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι κοινωνίες μας, η Κοινωνική Επιχειρηματικότητα καθίσταται αναγκαία στην προσφορά λύσεων, καθώς επιδιώκει το κέρδος για τη βιωσιμότητα, όμως, του κοινωνικού της σκοπού.

 

Το Αναπτυξιακό Κέντρο Θεσσαλίας (ΑΚΕΘ), που βρίσκεται στα Τρίκαλα (https://aketh.eu/), διοργανώνει την Παρασκευή 11/06/2021 και ώρα 16:00-20:00 τον πρώτο διαδικτυακό Διαγωνισμό Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας στα πλαίσια του προγράμματος ScoopConSS (https://scoopconss.eu/) . Το Ευρωπαϊκό αυτό πρόγραμμα επικεντρώνεται στους καθηγητές και τα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Στόχος του είναι  η παροχή σύγχρονων εργαλείων διδασκαλίας της έννοιας της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας προς τους καθηγητές.

Οι συμμετέχοντες καθηγητές, αφού επεξεργάστηκαν τα εργαλεία, οργάνωσαν τις ομάδες των μαθητών τους και καθοδηγώντας τους ανέπτυξαν τις εικονικές τους επιχειρήσεις χρησιμοποιώντας το εργαλείο NeXt Canvas. Σε αυτό έχουν αποτυπώσει τα βασικά χαρακτηριστικά των επιχειρήσεών τους, τις βασικές ανάγκες τους, την καινοτομία που προσφέρουν, αλλά και τον κοινωνικό αντίκτυπο που προσβλέπουν.

Στο διαγωνισμό αυτόν θα συμμετέχουν με τις ομάδες των μαθητών τους, το 10ο Γενικό Λύκειο Λάρισας, το 2ο ΕΠΑΛ Καρδίτσας, το Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το Εσπερινό Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Τρικάλων, το 1ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Τρικάλων και τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη.

Οι κοινωνικές επιχειρήσεις των ομάδων πρόκειται να αξιολογηθούν κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού. Η νικήτρια ομάδα θα συμμετέχει στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό που θα πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβρη του 2021, στα πλαίσια διεθνούς εκδήλωσης για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα, στην Φλωρεντία της Ιταλίας.

Σας περιμένουμε, λοιπόν, να παρακολουθήσετε ζωντανά τον διαγωνισμό κοινωνικής επιχειρηματικότητας ScoopConSS που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά (πρόσβαση μέσω Facebook Live της σελίδας του ΑΚΕΘ). Η δουλειά των μαθητών και των καθηγητών και οι ιδέες που έχουν ετοιμάσει θα σας ενθουσιάσουν!

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης