Τοπικά

Διαμαρτυρία εργαζομένων υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων για την ελεγχόμενη Στάθμευση

Από την έναρξη της εφαρμογής της ελεγχόμενης στάθμευσης στο κέντρο της πόλης, έχει προκύψει μεγάλο πρόβλημα για αρκετούς υπαλλήλους που εργάζονται σε υπηρεσίες του κεντρικού κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων. Το πρόβλημα αφορά τουλάχιστον 75 συναδέλφους, των οποίων η μόνιμη κατοικία βρίσκεται σε κοντινά χωριά και συνοικίες , που απέχουν μεγάλη απόσταση από το διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας, το οποίο όπως γνωρίζεται δεν παρέχει θέσεις στάθμευσης στους εργαζόμενους όπως θα έπρεπε, καθώς επίσης δεν υπάρχει εναλλακτικός τρόπος μετακίνησης τους με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

 

Οι υπάλληλοι της Π.Ε. Τρικάλων, εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκεια μας για την εφαρμογή του μέτρου της ελεγχόμενης Στάθμευσης  στο κέντρο της πόλης και θεωρούμε αδιανόητη την εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου, με το οποίο η δημοτική αρχή εμπορευματοποιεί τον δημόσιο χώρο και «φορτώνει» με ένα ακόμη χαράτσι, το οποίο έχει καθαρά φοροεισπρακτικό χαρακτήρα, με σκοπό την αύξηση των εσόδων του Δήμου, αποδίδοντας στο μέτρο μια μορφή «δήθεν» ανταποδοτικότητας και αλληλεγγύης προς τα ευάλωτα νοικοκυριά.

 

Υπολογίζοντας το κόστος 8ώρης στάθμευσης που απαιτείται διαπιστώσαμε πως πρόκειται για ένα δυσβάσταχτο ποσό αφού ξεπερνά τα 150 € τον μήνα,  πρόβλημα το οποίο θα γίνει ακόμη εντονότερο όταν το Σχέδιο εφαρμοστεί στην ολότητα του.

Επίσης θέλουμε να αναδείξουμε και το πρόβλημα της στάθμευσης των υπηρεσιακών οχημάτων με αφορμή πρόσφατη κλήση που έλαβε οδηγός υπηρεσιακού οχήματος της Π.Ε. Τρικάλων, από υπαλλήλους της Δημοτικής Αστυνομίας ενώ είχε σταθμεύσει προσωρινά επί της οδού Μιαούλη, περιμένοντας το κλιμάκιο των υπαλλήλων.

Για όλα τα παραπάνω

ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ

Την εξεύρεση λύσης για δωρεάν χώρο στάθμευσης για όσους εργαζόμενους – συναδέλφους της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων προσέρχονται στην εργασία τους για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους πολίτες, υποχρεωτικά κάνοντας χρήση ΙΧ αυτοκινήτου λόγω της μεγάλης απόστασης από τον τόπο διαμονής τους.

Σας καλούμε να αφουγκραστείτε την δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνουμε ως μισθωτοί λόγω των συνεχών ανατιμήσεων βασικών αγαθών και της ενεργειακής κρίσης και να δείξετε την κοινωνική σας ευαισθησία, δίνοντας λύση στο πρόβλημα μας, απαλλάσσοντάς μας από μία επιπλέον δαπάνη.

Αιτούμαστε την κατάργηση ή αναβολή του Σχεδίου Ελεγχόμενης Στάθμευσης  ή  κατ΄ ελάχιστο την απόκτηση ετήσιας κάρτας αντίστοιχης με αυτής των μόνιμων κατοίκων για τις ώρες εργασίας.

                                                         

                                                                           Για το Δ.Σ.

                                               Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                            ΣΟΦΙΑ ΒΕΝΕΤΗ                              ΜΑΡΙΑ ΒΑΓΙΩΝΑ                    

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης