Τοπικά

Διαμαρτύρονται εκ νέου οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων των Τρικάλων

Νέα διαμαρτυρία από τους ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων των Τρικάλων.

Αναλυτικά:

Στις 2 Ιουνίου 2020, ο σύλλογός μας προέβη σε πορεία διαμαρτυρίας και επέδωσε ψήφισμα, προς την κυβέρνηση, αναφορικά με το ίδιο θέμα με την παρούσα επιστολή. Στο εν λόγω ψήφισμα παρουσιάσαμε αναλυτικά τις συνέπειες που έχουν υποστεί οι επιχειρήσεις μας από την πανδημία του covid-19 και θέσαμε τα αιτήματα του κλάδου μας προς την αντιμετώπιση αυτών. Φυσικά δεν υπήρξαμε και οι μόνοι που πράξαμε τούτο. Πολλά άλλα σωματεία ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων ανά την Ελλάδα διαμαρτυρήθηκαν όπως κι εμείς εκείνες τις ημέρες καλώντας την κυβέρνηση να παράσχει βοήθεια στα τουριστικά μας γραφεία.

Σήμερα έχουν περάσει 45 ημέρες από τη στιγμή εκείνη. Η κατάσταση για τις επιχειρήσεις μας δεν έχει μεταβληθεί προς το καλύτερο. Το ταξιδιωτικό κοινό διστάζει να μπει στο τουριστικό λεωφορείο, διστάζει να πάρει μέρος και στις πιο απλές μονοήμερες εκδρομές. Δεν κάνουμε λόγο για τις πολυήμερες εκδρομές, αυτές πλέον είναι είδος υπό εξαφάνιση. Έτσι λοιπόν βρισκόμαστε στα μέσα Ιουλίου και ενώ υπό φυσιολογικές συνθήκες, ένα τουριστικό γραφείο που διαθέτει ένα πούλμαν, θα έπρεπε μέχρι στιγμής να έχει ακαθάριστα έσοδα που ξεπερνούν τις €50.000,00 αυτή τη στιγμή μιλάμε για ακαθάριστα έσοδα τις τάξεως των €10.000,00 ίσως και λιγότερο. Στην περίπτωση που ένα γραφείο διαθέτει περισσότερα του ενός πούλμαν, το νούμερο αυτό δυστυχώς δεν αλλάζει, αλλά πιθανότατα θα βρείτε τα πούλμαν αυτά, αραγμένα εδώ και μήνες μέσα στο χώρο στάθμευσής τους και φυσικά χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας, αφού δεν υφίσταται ακόμη έργο.

Έχουν παρέλθει λοιπόν 45 ημέρες αφότου προβάλαμε αυτά τα προβλήματα και 5 ολόκληροι μήνες πλήρους απώλειας εργασιών. Δυστυχώς όμως η κυβέρνηση τηρεί μέχρι στιγμής σιγή ιχθύος. Κανένα από τα αιτήματά μας δεν έχει ικανοποιηθεί. Ενώ εδώ και σχεδόν ένα μήνα, οι βουλευτές της περιοχής μας ανταπεξήλθαν στο ψήφισμά μας, εκφράζοντας την ανησυχία τους για την κατάστασή μας, η κυβέρνηση φαίνεται να μην προβληματίζεται, επιδεικνύοντας πλήρη απάθεια απέναντι στα λεγόμενα των ιδίων της των βουλευτών. Η απάθεια αυτή της κυβέρνησης θεωρούμε ότι εκφράζεται πλήρως μέσα από τις δηλώσεις του υπουργού κ. Σταϊκούρα: «Η ελληνική οικονομία έτσι όπως διαχειριζόμαστε την κατάσταση, αντέχει και δεύτερο κύμα κορονοϊού το φθινόπωρο. Αυτό που δεν λέει στις δηλώσεις του ο υπουργός είναι ότι η οικονομία αντέχει υποβασταζόμενη στις πλάτες μας. Η κυβέρνηση φαίνεται πως δεν θα διστάσει να θυσιάσει την επιβίωση κλάδων όπως ο δικός μας, για να της βγει ο λογαριασμός, την ώρα που αλλού ξοδεύει εκατομμύρια, για διαφημιστικές καμπάνιες και άλλα.

Θεωρούμε δε, ότι το διάστημα αυτό των 45 ημερών υπήρξε ικανό για να μπορέσει η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει την κατάστασή μας. Μάλλον όμως η κυβέρνηση, θεώρησε την σιωπή μας εν αναμονή μιας λύσης, ως αποδοχή της κατάστασης και συγκατάβαση μας απέναντι στην απραγία. Με μία κουτσουρεμένη επιστρεπτέα προκαταβολή μέχρι € 2.000,00 και ένα επίδομα € 800,00 και € 533,00 δεν επιβιώνει μια επιχείρηση ούτε οι ιδιοκτήτες τις με τις οικογένειές τους. Εμείς λοιπόν πράξαμε το ορθό και περιμέναμε τη λύση, η οποία όμως δεν ήλθε. Δυστυχώς δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο και φυσικά δεν θα κάνουμε τη χάρη στην κυβέρνηση, να περιμένουμε ήσυχα και τον θάνατο.

Με την παρούσα λοιπόν επιστολή ερωτούμε ανοιχτά και δημοσίως την κυβέρνηση:

Επιθυμεί την επιβίωση του κλάδου μας ή μας θεωρεί αναλώσιμους;
Προτίθεται να πάρει ουσιαστικά οικονομικά μέτρα για την επιβίωση των ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων; (Πραγματικά μέτρα στήριξης με επιχορηγήσεις. ΟΧΙ δανεικά!)
Γιατί δεν ανταπεξήλθε μέχρι στιγμής στα αιτήματά μας;

Καλούμε την κυβέρνηση άμεσα να αντιμετωπίσει την κατάστασή μας και να ικανοποιήσει τα αιτήματά μας.  Δεν θα δεχθούμε έτσι απλά και ήσυχα τον θάνατο, θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους με όποιο δυνατό μέσο υπάρχει. Αυτό είναι η δική μας υπόσχεση και προειδοποίηση.

 

Με εκτίμηση

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΚΩΤΟΥΛΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης