Ροή Τοπικά

Διεθνής διάκριση για τον Τρικαλινό σκηνοθέτη Γιώτη Βράντζα

Η ταινία μικρού μήκους του Τρικαλινού δημιουργού για το Διαχρονικό Μουσείο της Λάρισας διακρίθηκε στον διαγωνισμό «Museums in Short 2018».

Ο διαγωνισμός «Museums in Short 2018» αφορά ταινίες μικρού μήκους που προβάλλονται σε Μουσεία. Ειδικά φέτος συμμετείχαν σαράντα εννιά ταινίες, από δεκαεννιά χώρες όλου του κόσμου. Στον διαγωνισμό βραβεύτηκαν δύο ελληνικά μουσεία, το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας και το Αρχαιολογικό Μουσείο Κυθήρων.

Το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας βραβεύτηκε στην κατηγορία της προώθησης, για το βίντεο με τίτλο «Tracing the footsteps of human society» («Εντοπίζοντας τα ίχνη της ανθρώπινης κοινωνίας»), της εταιρείας Macine Motion Pictures, σε σκηνοθεσία Τρικαλινού δημιουργού Γιώτη Βράντζα, και μουσική επένδυση του Kai Engel. Σύμφωνα με το σενάριο η ταινία  παρουσιάζει τα κυριότερα χαρακτηριστικά του θεσσαλικού πολιτισμού στη διάρκεια των αιώνων, μέσα από εκθέματα του Διαχρονικού Μουσείου, συνδυασμένα με υπέροχα τοπία της Θεσσαλίας, προβάλλοντας, τελικά, όχι μόνο το Μουσείο, αλλά το παρελθόν μιας ολόκληρης περιοχής. Υπάρχουν πολλές αναφορές στην ιστορία και στα Μνημεία των Τρικάλων (κάστρο, Μετέωρα, Οθωμανικό τέμενος, Πόρτα Παναγιά κλπ.).

Ο Γιώτης Βράντζας είναι γέννημα-θρέμμα Τρικαλινός (γιος του δασκάλου, μελετητή και συγγραφέα Χρήστου Βράντζα) και θεωρείται από τους πλέον καταξιωμένους στο χώρο.

Σκηνοθεσία: Γιώτης Βράντζας. Σενάριο – Διεύθυνση Παραγωγής: Κατερίνα Μπόλματη. Κινηματογράφηση: Γιάννης Καράμπελας, Βαγγέλης Νεοφώτιστος. Μοντάζ: Γιάννης Καράμπελας. Εναέριες λήψεις: Δημήτρης Σταμπολής. Μουσική: Kai Engel. Παραγωγή: macine.gr

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης