Ροή Τοπικά

Διευκρινήσεις για το περιστατικό με την δηλητηρίαση Τρικαλινών παιδιών

Δήλωση του δημάρχου Βέροιας για το περιστατικό που αναστάτωσε τη σχολική κοινότητα.

Συγκεκριμένα ο δήμαρχος Βέροιας Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης διευκρινίζει ότι τα παιδιά από το Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων που υπέστησαν τροφική δηλητηρίαση δεν έφαγαν στην περιοχή της Βεργίνας, αλλά σε άλλη περιοχή, εκτός των ορίων του Δήμου του. Αυτό το επιβεβαιώνει και το ρεπορτάζ του trikalavoice.gr , το οποίο είναι σε θέση να γνωρίζει από την πρώτη στιγμή και τον τόπο και την ταβέρνα.

Λόγω της παρανόησης που υπήρξε, μιας και η εκδρομή έγινε με προορισμό τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας. Το γεύμα ωστόσο των μαθητών δόθηκε δεν δόθηκε στη Βεργίνα (μεσολαβούν τρεις Νομοί μεταξύ Τρικάλων και Βέροιας).  Ο δήμαρχος μας απέστειλε την παρακάτω δήλωση την οποία και ασπαζόμαστε πλήρως, γιατί όντως έτσι είναι και συμμεριζόμαστε την αγανάκτησή του για την λανθασμένη αναπαραγωγή αβίαστα από άλλα μέσα ενημέρωσης, δίχως να έχουν κάνει το σχετικό ρεπορτάζ:

«Αγαπητέ κ. Αλεξίου με ανάρτησή σας στην ηλεκτρονική ενημερωτική ιστοσελίδα «www.trikalovoice.gr» με τίτλο «Στο Νοσοκομείο 4 Παιδιά με Τροφική Δηλητηρίαση» αναφέρετε ότι 15-20 μαθητές από την πόλη των Τρικάλων κατά την εκδρομή του σχολείου τους στη Βεργίνα παρουσίασαν συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης αφού είχαν φάει σε «συγκεκριμένη ταβέρνα».

Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι, ύστερα από απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες, τα παιδιά δε γευμάτισαν σε κάποιο από τα εστιατόρια της Βεργίνας  και ότι  η «συγκεκριμένη ταβέρνα» που αναφέρετε στην ανάρτησή σας βρίσκεται σε άλλη περιοχή, εκτός των ορίων του Δήμου Βέροιας, την οποία επίσης επισκέφτηκαν οι μαθητές του σχολείου την ίδια ημέρα.

Είμαι σε θέση από τη θεσμική μου ιδιότητα να γνωρίζω καλά ότι οι χώροι εστίασης και τα εστιατόρια στην περιοχή της Βεργίνας τηρούν όλους τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων, αποτελώντας μια ασφαλή επιλογή για όλους τους επισκέπτες της περιοχής.  

Με εκτίμηση,

Ο Δήμαρχος Βέροιας

Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης».

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης