Τοπικά

Διευκρινήσεις Μπουτίνα περί του Φεστιβάλ Οίνου και Αποσταγμάτων στα Τρίκαλα

Με ιδιαίτερη χαρά και αίσθημα ικανοποίησης διάβασα τις προηγούμενες ημέρες,  δράσεις και έργα και ενέργειες με θετικό αποτύπωμα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας , οι οποίες πραγματικά συνεχίζονται από την τωρινή περιφερειακή αρχή.

 

 

Μια από αυτές ήταν και η συνέχιση και όχι ο εγκαινιασμός μιας νέας συνεργασίας όπως γράφτηκε σε δελτία τύπου , της συνεργασίας της Περιφέρειας με την ΕΝΟΑΘΕ (Ένωσης Οινοποιών και Αποσταγματοποιών Θεσσαλίας ). Ακριβώς πριν ένα χρόνο βρεθήκαμε με το ΔΣ της Ένωσης και ξεκίνησε μια εποικοδομητική συνεργασία . Πέρυσι κιόλας έγινε τον Μάιο το  πρώτο φεστιβάλ οίνου και αποσταγμάτων στη Λάρισα με τη δέσμευση ότι κάθε χρόνο θα γίνεται και σε άλλη πόλη (πρωτεύουσα νομού) .

Παραπέμπω τη δήλωση του Προέδρου της Ένωσης κατά την περυσινή συνέντευξη τύπου που είχαμε κάνει:

Γιώργος Λώλας, Πρόεδρος της Ένωσης Οίνων και Αποσταγμάτων Θεσσαλίας: «Το θεσσαλικό κρασί και τα αποστάγματα είναι  προϊόντα μεγάλης αξίας για την περιοχή μας. Συνεργαζόμαστε με την Περιφέρεια για να δημιουργήσουμε τους «Δρόμους του Κρασιού» προκειμένου να ενισχύουμε τον οινοτουρισμό στην περιοχή μας. Βρισκόμαστε  στο κέντρο της χώρας, έχουμε τον  μυθικό Όλυμπο, τα προϊόντα μας είναι εξαιρετικής ποιότητας και  διακρίνονται. Σε πρόσφατη Διεθνή Έκθεση, θεσσαλικό ήταν το κρασί  που συγκέντρωσε την μεγαλύτερη βαθμολογία και αυτό δεν είναι τυχαίο. Ευχαριστώ την Περιφέρεια που μας βοηθά να ξεκινήσουμε την πρώτη μας δράση από τη Λάρισα και θα ακολουθήσουν και  άλλες πόλεις στη  Θεσσαλία. Ευχαριστώ την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων και το Επιμελητήριο Λάρισας για τη συμβολή τους. Στο διήμερο φεστιβάλ που   πραγματοποιείται το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Μαΐου στον υπαίθριο χώρο του Μύλου του Παπά θα υπάρχουν cooking events στην κεντρική εξέδρα,  μουσικές συναυλίες και  παρουσιάσεις θεματικών ενοτήτων αναφορικά με το κρασί και το τσίπουρο. Σας περιμένουμε όλους να δοκιμάσετε τα κρασιά μας».

Σημειώνεται δε ότι από πέρυσι κατασκευάστηκε σε συνεργασία με την ΕΝΟΑΘΕ και χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η ιστοσελίδα  https://dromoitoukrasioustithessalia.gr/  , για τους δρόμους του κρασιού στη Θεσσαλία ,η οποία μπορεί να εμπλουτιστεί , επικοινωνηθεί , προωθηθεί παντού .

Άρα δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο να γίνει το φεστιβάλ κρασιού στα Τρίκαλα ,ούτε κάποια κίνηση εντυπωσιασμού προς τα Τρίκαλα .

Καλό είναι να μην ξορκίζουμε ότι παλιό άφηνε θετικό αποτύπωμα ,ούτε και να βαφτίζουμε νέο ότι καλό παλιό συνεχίζεται !!!

 

Γιάννης Μπουτίνας

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης