Τοπικά

Δραματική έκκληση της Τζένης Λιάγκα για το μέλλον του Ερυθρού Σταυρού

Την επόμενη Κυριακή η κρίσιμη Γενική Συνέλευση για την έγκριση καταστατικού και αποφυγή της αποπομπής από τον Διεθνή Οργανισμό.

Το Ελληνικό Τμήμα του Ερυθρού Σταυρού απειλείται με αποπομπή ήδη από το περασμένο καλοκαίρι καθώς εστάλη τελεσίγραφο από τον Διεθνή Οργανισμό όπου ανήκει προκειμένου να συμμορφώσει το καταστατικό του με τα διεθνή στάνταρς και να προχωρήσει άμεσα σε εκλογές.

Η Τζένη Λιάγκα, η οποία εκλέχτηκε και παραμένει μέλος της κεντρικής διοίκησης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από τον περασμένο Ιούνιο μιλάει στο trikalavoice.gr απευθύνοντας έκκληση στα μέλη να προσέλθουν στην Γενική Συνέλευση της επόμενης Κυριακής 2 Δεκεμβρίου στην Αθήνα και να εγκρίνουν το τροποποιημένο καταστατικό. «Έχει γίνει σκληρή δουλειά και το νέο καταστατικό που έχει διαμορφωθεί είναι σύγχρονο και απόλυτα εναρμονισμένο με τις απαιτήσεις του Διεθνούς Οργανισμού Ερυθρού Σταυρού» λέει και συμπληρώνει: «Δεν υπάρχουν περιθώρια για αναβολές, δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό. Το νέο καταστατικό πρέπει να εγκριθεί, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός να παραμείνει μέλος της Διεθνούς οικογένειας και να παρέχει στήριξη στους αδύναμους».

Εφόσον το νέο καταστατικό εγκριθεί εντός του Δεκεμβρίου περνάει και από το Ειρηνοδικείο και προκηρύσσονται άμεσα εκλογές, το αργότερο για τα μέσα Γενάρη. Εκεί θα δοθεί περιθώριο στον καθένα να εγγραφεί και να συμμετάσχει στις διαδικασίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι εκλογές, εκτός από τα κεντρικά θα γίνουν και στο τοπικό τμήμα Τρικάλων του Ερυθρού Σταυρού, την ίδια μέρα.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης